Ghidul prematurului a ajuns la sute de mămici de la Constanța

104
Ghidul prematurului a ajuns  la sute de mămici de la Constanța - ghidulprematurului-1441306202.jpg

Articole de la același autor

Sute de mămici din Constanța au primit consiliere și informații despre cum trebuie să îngrijească un copil prematur. Pe lângă un sfat bun și o recomandare de specialitate, ele au primit Ghidul Prematurului. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui proiect unic în România, inițiat și realizat de Asociația Unu și Unu.

Ghidul a fost distribuit în 19.000 de exemplare, în peste 60 de maternități, din 45 de orașe din România.

Astfel, părinții care au bebeluși internați la terapie intensivă pot solicita în continuare și primi, în mod gratuit, un exemplar din prima ediție a Ghidului Prematurului de la neonatologul lor.

"Prin acest ghid, ne dorim ca părinții să beneficieze de un ajutor real în această luptă, informându-se corect chiar de la specialiști", spune Diana Gămulescu, vicepreședintele Asociației Unu și Unu.

De curând, Ghidul Prematurului este disponibil și în varianta digitală pe site-ul Asociației Unu și Unu, http://unusiunu.com/ghidul-prematurului.

Acest demers civic aparține Asociației Unu și Unu și a fost finanțat integral prin acțiuni de fundraising. Asociația a implicat un grup de specialiști, ginecologi, neonatologi, psihologi, care au oferit informații despre cauzele posibile ale prematurității, investigații, afecțiuni ale prematurului, alimentație, recomandări pentru pă-rinții de copii prematuri, dar și informații utile legate de drepturile copilului prematur, tipuri de concedii la care au dreptul părinții sau monitorizarea prematurului până la doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.473 secunde