Pediatria Constanța, de la gândaci la lux în timp record. Cum arată secția după modernizare

6932
4

Articole de la același autor

A fost nevoie ca mămicile să arate în presă condițiile în care sunt internații micuții la Spitalul Județean Constanța, pentru ca șefii unității să demareze lucrări de renovare ce ar fi trebuit făcute acum mulți ani. Mai întâi, conducerea spitalului a negat că secția este în stare jalnică, după care a anunțat că va da în judecată părinții care au publicat fotografiile, pentru ca, în cele din urmă, să facă demersuri pentru a obține fondurile necesare reabilitării. Și i-a obținut, după ce ministrul Sănătății s-a implicat personal și a acordat de urgență bani pentru lucrări.

La mai bine de trei luni de la demararea renovării, o mare parte din secție este deja aproape gata. Iar conducerea spitalului se laudă că o va inaugura pe 15 septembrie. "Jumătate din secția de Pediatrie va fi gata în luna septembrie și vom putea muta copiii și mamele care sunt acum înghesuiți în aripa cealaltă. Sunt lucrări de amploare, cu refacerea instalațiilor electrice și sanitare vechi, schimbarea mobilierului vechi, astfel încât secția va fi complet nouă", a declarat managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână.

Deocamdată, în partea renovată, vor fi instalate 38 de paturi pentru copii și 23 de paturi pentru mame. "Acum, Pediatria funcționează la etajul al optulea. Am comprimat și am înghesuit toți copiii într-o singură aripă. Este foarte aglomerat. După deschiderea zonei reabilitate va fi mai bine. Lucrările vor continua în cealaltă jumătate a secției și va fi gata la jumătatea lunii decembrie 2015. Acolo vom avea mai multe paturi", a completat managerul Căpățână.

Reparații capitale și la secția de Chirurgie

Șantier este și la etajul al cincilea al Spitalului Clinic Județean Con-stanța, acolo unde a intrat în reparații capitale secția de Chirurgie. Acolo se va schimba tot și vor fi aduse echipamente și dotări noi-nouțe. "Lucrările sunt și aici făcute cu simț de răspundere. Nu e spoială, ci le-am făcut să țină 25 - 35 de ani de-acum încolo. Este vorba despre o reabilitare completă. Și echipamentele, paturile, totul va fi nou. Au fost cumpărate de spital după ce a câștigat procesul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Restul fondurilor sunt asigurate de Consiliul Județean Constanța", a precizat șeful spitalului, spunând că nu cunoaște valoarea totală a investiției.

Secția de Chirurgie va cuprinde saloane cu 68 de paturi, sală de pansamente și cabinete pentru medici.

Comentează știrea

mihaelaliuta
27 august 2015
nu ne pasa de niciun cetatean la primaria cta

sunt un angajat tipic al primariei cta,nu raspund la niciun mesaj sau email al cetatenilor

Cosmin
27 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

cta
27 august 2015
halate aibe , murdare

ok, dar nu ati scris in articol, spaga creste si ea cu 25% ? evident de la portar la director.... sau aveti impresia ca asa, peste noapte devin imaculati de corecti(e) ??? de ce un doctor prin in flagrant nu ajunge in secunda 2 in arest??? e corect sa EXPLOATEZI suferinta umana??? cine le verifica veniturile doctorileor/asistentelor? stiti ca sunt asistente la spitalul jud Cta care fac 1-2 vacante in strainateta anual ? evident, din salar de bugetar :)))

Ionela
28 august 2015
Gramatica

*nou- noute se scrie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4962 secunde