Respirația copilului. Când au părinții motive de îngrijorare

218
Respirația copilului. Când au părinții  motive de îngrijorare - respiratiacopilului-1439906212.jpg

Articole de la același autor

Datorită caracteristicilor în procesul de respirație ce se manifestă imediat după nașterea copilului, mulți părinți sunt pur și simplu agasați de ideea că micuțul ar putea suferi de sindromul morții subite care, după cum se știe, de regulă, apare în timpul somnului. De aici și preocuparea, uneori obsesivă a acestora, de a verifica, de nenumărate ori, respirația bebelușului pe timpul nopții.

"Părinții ar trebui să fie mai relaxați în această privință, întrucât sindromul cu pricina afectează mai puțin de un copil dintr-o mie. Pe de altă parte, este foarte bine ca părinții să monitorizeze respirația bebelușului, însă nu trebuie să fie prea încordați, căci, la un moment dat, stresul situației îi va obosi, afectându-le lor sănătatea. Or, un copil are nevoie de un părinte sănătos alături.

Este adevărat că bebelușii pot avea nasul înfundat săptămâni întregi după momentul nașterii, situație care, inevitabil, duce la îngreunarea respirației. De asemenea, saliva și regurgitația, pe care bebelușul le controlează cu dificultate, pot cauza congestie toracică și aduce alte probleme de respirație, care, din fericire, nu sunt patologice. Una peste alta, bebelușul uneori poate respira mai repede, alteori mai încet, chiar se poate opri din respirat câteva secunde; astfel de lucruri sunt considerate normale pentru această perioadă a vieții lor", a explicat Anca Sima, medic primar pediatru în clinica medicală Homeomed. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.787 secunde