Secție nouă de neonatologie

Cum sunt tratați bebelușii născuți prematur în maternitatea Constanța

1488
3

Articole de la același autor

Reabilitarea secției

de neonatologie

din cadrul maternității Constanța prinde contur. Jumătate din departamentul de Terapie Intensivă a fost finalizat zilele acestea, astfel că medicii au mutat deja primele 16 incubatoare în care sunt menținuți

pe linia de plutire

copii prematuri sau cu grave probleme de sănătate.

După ani de zile în care condițiile din cadrul secției de pediatrie și neonatologie a Spitalului Județean Constanța lăsau de dorit, iar copiii erau puși cu rândul în incubatoarele, și așa învechite, a venit și o veste bună: Ministerul Sănătății a alocat fonduri pentru reabilitarea celor două departamente pentru tratarea copiilor.

"Ca urmare a faptului că Ministerul Sănătății a alocat fonduri pentru reabili-tarea completă a secției de Pediatrie, am început cu renovarea secției de neona-tologie ATI, dat fiind faptul că aveam mare nevoie de condiții mai bune de spitalizare și tratament și că adresabilitatea este foarte crescută.

De fapt, relocarea secției ATI s-a realizat și din cauza lipsei de spațiu a departamentului în care era desfășurată activitatea de la neonatologie. Pe de altă parte, când am înaintat memoriul către minister pentru fondurile de la pediatrie, am luat în calcul și această aripă.

Până la finalul acestui an intenționăm să finalizăm acest departament, inclusiv să mai cerem ministerului bani pentru mobilierul de la pediatrie", a declarat, în exclusivitate pentru Cuget Liber, mana-gerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână.

Renovarea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentul de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța este unul dintre proiectele pe care conducerea spitalului le-a pus în practică după ce a primit plângeri din partea mămicilor legate de condițiile de spitalizare.

Pe de altă parte, și medicii din cadrul secției susțin că singura șansă a acestor copii sunt aparatele care îi țin în viață și îi ajută să ajungă la o greutate normală.

"Începând de astăzi, compartimentul terapie intensivă neonatală s-a mutat într-o locație nouă, renovată. Aici pot beneficia de îngrijire de specialitate 16 nou-născuți, unii prematuri, alții cu boli foarte grave. Este o mică parte a unui proiect mult mai amplu care era extrem de necesar pentru a acorda îngrijire medicală specializată acestor copii. Mai avem nevoie de monitoare, incubatoare, aparate de oxigen pentru toate cele 16 compartimente ATI.

Anual, cel puțin 15% din nașterile ce au loc la maternitatea Constanța sunt premature. Pentru ca acești micuți să aibă șanse de supraviețuire, este nevoie de aparatură performantă care să îi ajute să se dezvolte normal", a declarat dr. Livica Frățiman, șefa secției de neonatologie a unității sanitare.

Sistem de telemedicină

Totodată, secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța a fost dotată cu un sistem propriu de telemedi-cină, prin care medicii de aici pot lua legătura în orice moment cu medicii de la "Marie Curie" pentru a se consulta cu privire la măsurile de îngrijire și terapie a cazurilor mai deosebite. Prin acest sistem, medicii de la "Marie Curie" pot vedea în timp real pacientul, parametrii funcțiilor monitorizate ale acestuia și pot lua, împreună cu medicii constănțeni, decizii legate de terapia ce trebuie aplicată.

Potrivit managerului, până la finalul anului, în cadrul unității sanitare urmează să se înființeze, din banii de la Minis- terul Sănătății, și o secție nouă de gastroenterologie.

"Da, avem în plan și înființarea unei secții mari de gastroenterologie tot din fonduri de la minister, pentru că adre-sabilitatea pe această arie medicală este foarte crescută", a mai declarat managerul.

Andreea NĂSTASE

Comentează știrea

mariana
8 august 2015
merita interes

Posibilitate reala si serioasa de castig! Toti oamenii ambitiosi si seriosi pot acum sa castige in mod real si verificat mai multi bani, in timpul liber, cu o activitate placuta, simpla, accesibila. Nu e nevoie sa recrutati oameni, nu e nevoie sa va complicati cu detalii inutile. Totul e sa doriti sa incepeti! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Razvan
8 august 2015
Proiect

Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati: [email protected]

HsIUFTkOTtyHiIhMme
1 decembrie 2016
cqYMEDXxUouvtrrzW

MFFaBR xpexmlqqosei, [url=http://bjuqqxjawjef.com/]bjuqqxjawjef[/url], [link=http://iekhhywacbgn.com/]iekhhywacbgn[/link], http://jkdrukuauzjw.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde