Inconștiență! Otrava din biberoanele bebelușilor

11885
11
Inconștiență! Otrava din biberoanele bebelușilor - laptepraf3-1437666536.jpg
În ciuda faptului că ar trebui să fie produse dintre cele mai sigure, piața abundă de produse de lapte praf pentru sugari despre care medicii pediatri sau specialiștii în nutriție spun că nu sunt tocmai sănătoase. Criteriile după care aceste produse trebuie cumpărate, dar mai ales care este termenul lor de valabilitate sunt esențiale pentru sănătatea celor mici.

Lapte praf pentru prematuri, pentru sugari până în 6 luni, formule de lapte pentru bebeluși de un an sau lapte praf junior pentru copii de până la doi ani. Acestea sunt categoriile de lapte praf comercializate pe piața farmaceutică și care sunt întotdeauna recomandate de medici.

"Preparatele din lapte praf care se găsesc pe piață sunt de două feluri: cele care prin procesare și adăugarea de lipide, proteine și glucide ajung la aceeași valoare nutrițională ca laptele matern, și cele care conțin o concentrație pulberi de 12,5%, echivalentul laptelui de vacă integral. Cele care se înscriu în lista acestor «calități nutriționale» sunt mărci recunoscute internațional, care au la bază studii medicale avansate: Nestle, Humana, Milupa și mai nou Toefl.

Există, desigur, o categorie vastă de produse din lapte praf care sunt pe bază de lapte de vacă și au adaosuri de zahăr.

Valoarea nutrițională a acestora este departe de calitatea laptelui matern, motiv pentru care sunt și mult mai ieftine", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

Zer demineralizat și uleiuri vegetale

Un studiu al Asociației pentru Protecția Consumatorilor în ceea ce privește formulele de lapte praf din farmaciile autohtone relevă prezența a numeroase substanțe artificiale în compoziția acestor produse.

Ingredientele produselor alimentare trebuie indicate în ordinea descrescătoare a cantității lor, acesta fiind motivul pentru care s-a realizat o analiză a primelor cinci ingrediente prezente pe etichetă.

Doar 61% dintre produsele analizate au ca prim ingredient laptele. Din acestea, 46% au ca prim ingredient laptele degresat, în timp ce în 15% din cazuri primul ingredient e reprezentat de laptele deshidratat.

În cazul a 32% dintre produsele analizate, primul ingredient este zerul demineralizat. Zerul este subprodusul care rezultă din prelucrarea laptelui în brânzeturi. Pentru a obține zerul praf demineralizat, sunt extrase între 70% și 90% din mineralele conținute de zerul brut. Zerul praf demineralizat poate cauza reacții alergice.

În compoziția lipidelor din laptele matern, acizii grași saturați sunt prezenți în cantități insignifiante, sub formă de urme, în timp ce în formulele de lapte praf acizii grași saturați reprezintă între 34 și 51% din cantitatea de lipide.

"Laptele rămas în biberon devine periculos"

Cât privește timpul recomandat pentru consumul unei porții de lapte praf, medicul recomandă ca acesta să fie consumat proaspăt, iar mămicile să nu păstreze ceea ce rămâne în biberon pentru masa următoare.

"Laptele rămas în biberon devine periculos, din cauza probioticelor pe care le conține și care, după un anumit interval de timp, devin toxice, dat fiind faptul că numărul germenilor din conținutul lor acestora crește exponențial.

Pe de altă parte, o mămică bine informată va alăpta copilul pe cale naturală, deoarece există doar două situații în care alimentația la sân se interzice: tuberculoza mamei și galactozemia sugarului, o boală ereditară, ce se manifestă prin incapacitatea corpului de a procesa galactoza, component al lactozei", a completat medicul.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă în a 4-a săptămână de viață un aport energetic zilnic de 554 kcal pentru băieți și de 515 kcal pentru fete. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gogu
24 iulie 2015
ziaristu

ce porcarie de articlol! de fapt care e otrava? copy paste si traducere idioata mai zilaristi cu 2 clase

gavrila
24 iulie 2015
nestle

Si sa ziceti mersi daca nu va da in judecata Nestle pt poza aia tembela .

Amalia
24 iulie 2015
PROIECT NOU

Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea "De la idee la bani". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email banu.amalia@yahoo.com

Valentin
25 iulie 2015
Reporteri de cacat

Andreea Nastase esti praf la fel ca laptele Nan ! N-am inteles nimic din articolul tau !

Mire
27 iulie 2015
Laptele praf

Nu pot sa inteleg de ce articolul dumneavoastra nu spune clar ce lapte praf este bun pentru bebelusi. Pur si simplu "aruncati in aer o bomba si fugiti". Un articol corect, asa zis bazat pe un studiu amplu si bine realizat, ar trebui sa ma informeze si sa ma indrume spre cea mai buna varianta de lapte praf. Nu se poate sa ne spuneti noua mamicilor ca oferim in biberon otrava bebelusilor si sa ne intoarceti spatele. Noi vrem doar binele copiilor nostri. In schimb dumneavoastra ce doriti?????

Ioana
27 iulie 2015
Alaptati!!!

Doreste sa alaptezi! Restul e otrava, aia iti zice! E un articol de rahat, este unul mai amplu si mai bine exemplificat, asta e doar o preluare partiala. Iti spune ca exista doar doua cazuri in care nu poti alapta! Ete na! Si informatia aia e proasta. Cazuri de mame care nu pot alapta sunt doar 2% din diverse motive medicale sau din cauza subdezvoltarii glandei mamare. In unele cazuri e posibila alaptarea partiala, combinata cu formula. Cat despre TBC, exista vaccin. Mamele care alapteaza si au HepB cum fac?? Cazuri de copii care nu pot fi alaptati sunt foarte rare si acolo incae discutabil daca se poate sau nu sa se administreze lapte matern. Foarte putini copii nu pot beneficia de darul mamlor, pentru toata viata: laptele matern! Daca vreti ce e mai bine pt copii, alaptatii pana cand ei au nevoie fara sa fie nevoie de altceva decat manacre solida si san! Atunci esti cu adevarat o mama desavarsita, pana tunci etsi doar o mama care crede ca vrea ce e mai bine pentru puiul ei, dar care are resurse limitate, fara sa doreasca sa schimbe ceva de dragul copilului.

Răspuns la: Laptele praf
Adăugat de : Mire, 27 iulie 2015
Nu pot sa inteleg de ce articolul dumneavoastra nu spune clar ce lapte praf este bun pentru bebelusi. Pur si simplu "aruncati in aer o bomba si...
Frecatoru
28 iulie 2015
muia

Sa va chis in freza de reporteri de 0 lei

Lidia
28 iulie 2015
Castiguri din prima luna!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email lidiaionescu70@yahoo.com 

Laurentiu Radu Frusina
30 iulie 2015
Mai bine va numeati "dottore"...

Subiectul este cat se poate de interesant - datele problemei sunt la un anumit nivel, insa pe noi ne preocupa si altceva... daca suntem interesati va cautam ! http://ateist.itgo.com .

amelia
12 septembrie 2015
castiguri atractive

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: amelyacp49@gmail.com

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2425 secunde