Apendicita, confundată cu infecțiile ginecologice

205
Apendicita, confundată cu infecțiile ginecologice - apendicita-1437666342.jpg

Articole de la același autor

Durerile abdominale, stările de vomă, leșinul sau somnolența sunt câteva dintre simptomele care pot indica diagnosticul de apendicită.

Această afecțiune poate apărea la orice vârstă, dar este, în mod particular, mai frecventă la adolescent și la adultul tânăr.

Există însă și situații în care pacientul este femeie, iar aceasta poate confunda simptomele cu cele ale unor afecțiuni ginecologice.

Medicul urgentist Dan Pletea face următoarele precizări: "Atât în cazul apendicitei, cât și al problemelor de natură genitală, este foarte important diagnosticul diferențial, adică pacientul trebuie să știe care sunt simptomele celor două afecțiuni și să se îndrepte către specialistul de care au nevoie.

Diagnosticul de apendicită indică durere difuză abdominală care în 1-2 zile se concentrează în fosa iliacă dreaptă, durere pe piciorul drept, transpirații, frisoane, diaree sau întărirea abdomenului. În acest caz, dacă durerea este violentă și pacientul simte că starea sa se alterează rapid, trebuie să ajungă în urgență. Diagnosticul odată stabilit, operația este necesară deoarece boala se poate complica, făcând ca pacientul să ajungă chiar la peritonită prin inflamarea țesutului care acoperă organele localizate în abdomen.

Dacă simptomele nu sunt atât de puternice și durerea este de intensitate mică, pacientul poate merge la medicul de familie, dacă suspicionează o apendicită, va trimite mai departe bolnavul către spital", a declarat dr. Dan Pletea, medic medicină de urgență în cadrul Spitalului Medgidia.

Cea mai frecventă posibilitate de diagnostic fals pozitiv este întâlnită la femeile care pot avea infecții ginecologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem apneea de somn
Pagina a fost generata in 1.3958 secunde