Cât de importante sunt jocurile în dezvoltarea copiilor

139
1
Cât  de importante sunt jocurile  în dezvoltarea copiilor - catdeimportante-1437494424.jpg

Articole de la același autor

Jocul este principala activitate a copilului mic. Este activitatea prin care copilul primește informații despre tot ce îl înconjoară. Prin joc, copiii își dezvoltă competențele emoționale - ei reușesc să se exprime mai bine prin joc decât prin cuvinte, pot să învețe cum să își regleze emoțiile, să afle cum se pot rezolva conflictele, să învețe să negocieze.

Prin folosirea simbolică a obiectelor și jucăriilor, copiii își dezvoltă imaginația și creativitatea. De asemenea, este stimulată și dezvoltarea limbajului - mai ales prin conversația cu adulții care participă la joc, dar și cu ceilalți copii.

Jocul ajută copilul și în dobândirea unei bune dexterități manuale și o bună coordonare ochi-mână ce vor fi importante atunci când copilul va învăța să scrie.

"Pentru a stimula jocul, trebuie să oferiți copilului obiecte cât mai variate - cuburi, obiecte casnice nepericuloase. Lăsați-i posibilitatea de a se juca cât mai variat, în casă și în aer liber, în centre de distracție, la prieteni. Jocurile în aer liber pot contribui la ameliorarea stărilor de agitație și a emoțiilor negative.

Copiii au nevoie mai degrabă să se joace cu alți copii și nu singuri. Jocul împreună cu părinții are valoare pentru că favorizează o bună relație părinte-copil, copilul simțindu-se apreciat atunci când părintele îi acordă timp, atenție și încurajări.

Mai ales în timpul jocului, părintele va evita să fie critic și să impună propria viziune. De asemenea, jocul trebuie să fie o plăcere. Lăsați copilul să conducă jocul, nu intrați în competiție cu copilul", a explicat psiholog Adrian Gemănaru. 

Comentează știrea

Mihai
22 iulie 2015
oferta

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati. Cerinte: calculator, conexiune internet , rabdare, cunostinte minime PC, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii . Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.392 secunde