Caravana Alcohelp ajunge la Constanța. Iată itinerariul specialiștilor

167
Caravana Alcohelp ajunge la Constanța.  Iată itinerariul specialiștilor - caravanaalcohelp-1437069110.jpg

Articole recomandate

Caravana Alcohelp, un proiect ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) de promovare a consumului responsabil de alcool la nivel național, în rândul populației, aflat deja la cea de-a șasea ediție, ajunge și la malul mării, în mijlocul comunităților din județul Constanța.

Sâmbătă, 18 iulie, între orele 10 și 18, cortul ALIAT va fi amplasat în centrul orașului Constanța, în fața Muzeului de Artă Populară, unde constănțenii își vor putea evalua obiceiurile de consum și vor putea afla informații despre riscurile consumului abuziv de alcool asupra sănătății.

După Constanța, specialiștii ALIAT (psihologi, psihiatri, asistenți medicali și voluntari) vor străbate și alte localități din regiunea Sud-Est, până la sfârșitul lunii septembrie. Astfel, pe 25 iulie, se vor afla la Năvodari, pe 26 iulie, la Ovidiu, pe 22 august, la Mangalia, pe 23 august, la Cumpăna, pe 19 septembrie, la Medgidia, iar pe 20 septembrie, la Peștera.

În timpul evenimentului, oamenii vor putea să-și evalueze consumul problematic de alcool cu ajutorul testului AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, să primească informații despre consumul responsabil și despre efectele consumului abuziv. De asemenea, vizitatorii vor putea avea parte de sesiuni individuale de consiliere.

Toate intervențiile din cadrul Caravanei sunt gratuite și confiden-țiale. Cei care au nevoie de un ajutor suplimentar pot accesa platforma online Alcohelp (www.alcohelp.ro), centrele de tratament ALIAT din țară, precum și centrele AlcoInfo, din cadrul spitalelor generale.

Mai multe informații despre caravană și despre cum se poate primi ajutor specializat pentru tratarea consumului abuziv de alcool pot fi găsite atât pe site-ul www.alcohelp.ro, cât și pe pagina de Facebook Alcohelp ALIAT. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.539 secunde