Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru:

"Toate proiectele s-au împotmolit!"

287
3

Articole de la același autor

Rectificarea bugetului comunei Lumina a fost unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local. În mod normal, această rectificare ar fi trebuit să fie o veste bună pentru administrația locală. 


Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, s-a arătat, însă, nemulțumit pentru că nu sunt bani: "Cu excepția proiectului legat de școală, toate proiectele demarate s-au împotmolit! Și când spun acest lucru mă refer la proiectul de apă și canalizare de la Sibioara, la cel de canalizare de la Oituz, asfaltarea unei suprafețe de 15 km, cuprinzând Oituz, Lumina și Sibioara. Chiar dacă lucrările de apă și canalizare de la Sibioara sunt în derulare, mai avem încă datorii la constructor. Ne place, nu ne place, ne confruntăm cu aceste chestiuni tehnice pe care va trebui să le rezolvăm cumva. Noi insistăm în continuare pe lângă Guvern!"


În situația administrației locale din Lumina se află majoritatea primăriilor din județ. Primarii bat la ușile Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, fiind amânați. Chiar dacă repre-zentanții autorităților locale au planuri mari și doresc să-și pună în aplicare proiectele se lovesc de foarte multă birocrație și de … lipsă de bani. 


În ciuda acestor inconveniente, primarii s-au obișnuit să li se dea bani în mai multe tranșe și așteaptă lună de lună vești bune de la Guvern. Primarul Dumitru Chiru a subliniat că nicio lucrare nu va fi stopată în comuna pe care o reprezintă. 


Veștile bune pentru comunitatea locală din Lumina sunt cele legate de școală. Odată cu începerea anului școlar 2014-2015, pe 14 septembrie, elevii se vor întoarce în bănci în școală nouă. Dumitru Chiru a declarat că va fi inaugurată unitatea de învățământ, subliniind că lucrările s-au ridicat la aproximativ 1,8 milioane de lei. Au-toritățile locale au suportat cofinanțarea unui procent de 2%, restul ba- nilor provenind de la Ministerul Dezvol- tării Regionale și Administrației Publice Locale.


"Mă bucur că toți copiii din Lumina vor avea condiții civilizate în această școală nouă, cu opt săli de clasă, laboratoare și săli de studiu," a declarat primarul. 


O altă veste bună, potrivit lui Chiru, este achiziționarea unui autoturism pentru Poliția Locală. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local 


s-au mai aflat și o serie de proiecte, grație cărora s-a aprobat vânzarea mai multor suprafețe de teren, precum și aprobarea PUZ pentru construirea de locuințe individuale.


Comentează știrea

j
27 august 2015
j

Si politia ce face cu autoturismul?Se plimba nu,ca furturile tiganimii nu are cine sa le opreasca.

Marco
16 septembrie 2015
bani

Daca vrei sa te distrezi si in acelas timp sa fi platit pentru asta te astept in echipa mea.Pentru informatii suplimentare [email protected]. Daca vrei sa incepi jocul de strategie acceseaza http://www.marketglory.com/strategygame/laur_972

Corchesi
17 septembrie 2015
Bugetul

Dl Cchiru si dumneata esti un Hot,prostimea te crede,dai bataie mai departe.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Macabru! Călcat pe cap de o mașină
Pagina a fost generata in 0.5908 secunde