Vaccinarea copiilor ar putea fi obligatorie! Ce riscă părinții care refuză imunizarea

350
2
Vaccinarea copiilor ar putea fi obligatorie! Ce riscă părinții care refuză imunizarea - vaccinareacopiilor-1441726536.jpg

Articole de la același autor

Cum acoperirea vaccinală a scăzut cu 85% de procente față de anii anteriori, Ministerul Sănătății propune ca vaccinarea copiilor să devină obligatorie, din 2016. Conform aceluiași act normativ, părinții care vor refuza să-și imunizeze copiii vor fi amendați, iar medicii care nu vor promova vaccinarea riscă să-și piardă dreptul de liberă practică.

România raportează, în ultimii ani, o scădere îngrijorătoare a acoperirii vaccinale, înregistrând în unele zone procente sub 85% pentru mai multe tipuri de vaccin. Reducerea vaccinării împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului a dus, în ultimii ani, la două epidemii de rujeolă și una de rubeolă, România pierzându-și statutul de țară care avea tendința de eliminare a rujeolei de pe teritoriul ei.

Pericolul iminent, spun medicii, vine acum din cauza migrației populației care ne tranzitează țara, fugind din țările amenințate de război.

"Copiii sunt acum cu adevărat în pericol, având în vedere faptul că sunt atât de mulți refugiați care tranzitează țara. Aceștia sunt bolnavi și majoritatea copiilor lor sunt nevaccinați. Pe de altă parte, nu vorbim doar de situația actuală, vorbim de faptul că cineva trebuie să răspundă pentru răspândirea unor boli care fuseseră eradicate cu zeci de ani în urmă. Și ca să dăm un exemplu concret, re-amintesc cele două cazuri confirmate din Ucraina, două cazuri de poliomielită.

Eu promovez vaccinarea și efectele ei benefice asupra sănătății și protecției copiilor. De fiecare dată când mă întâlnesc cu părinții, le explic cât de important este ca un copil să fie vaccinat și, totodată, le explic și faptul că nu există nicio legătură medicală între vaccinare și autism sau alte boli de acest gen", a precizat dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru, șefa secției de pe-diatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Medicii și-ar putea pierde slujba

Conform Programului Național de Imunizare, vaccinurile care se administrează de la naștere și până la 14 ani vor deveni obligatorii. Dacă nu-și vaccinează copiii, părinții pot fi sancționați. Consilierul în Ministerul Sănătății Alexandru Rafila susține că "sancțiunile vor fi de natură administrativă și vor fi aplicate în cazul părin-ților care vor refuza în mod repetat vaccinarea".

În plus, doctorii care nu promovează vaccinarea și-ar putea pierde dreptul de liberă practică.

"Medicii trebuie să fie foarte bine consiliați și dacă își mențin această atitudine cred că lucrurile ar trebui discutate și la nivel de colegiu", au precizat și reprezentanții Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

În România, există un Program Național de Imunizare care asigură vaccinarea împotriva a zece boli: tuberculoză, hepatita B, poliomielită, tetanosul, difteria, tusea convulsivă, infecția cu Haemophilus influenzae tip B, rujeola, oreionul și rubeola. 

Comentează știrea

Cosmin
9 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Carmen
9 septembrie 2015
oferta de lucru

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5038 secunde