Iată care sunt cele mai bune soluţii pentru a vă curăţa ochelarii

444
Iată care sunt cele mai bune soluţii pentru a vă curăţa ochelarii - fondochelari1jpg2-1671216438.jpg

Articole de la același autor

Pentru foarte mulți oameni, ochelarii de vedere sunt absolut necesari, pentru că fără ei, pur și simplu, nu mai văd bine. Uneori, timpul îndelungat petrecut în fața calculatorului duce la apariția problemelor de acest gen, dar pot exista și alte cauze. Indiferent care ar fi acestea, este clar că, dacă ați ajuns să purtați ochelari, trebuie să știți și cum să aveți grijă de ei.

Voi știați că îngrijirea corectă a ochelarilor este necesară pentru a evita problemele cu vederea? Altfel spus, dacă vă mențineți lentilele curate și fără zgârieturi, vedeți mai bine și vă concentrați privirea unde trebuie. Potrivit dr. Monica Țiței, este clar că nu puteți scăpa de miopie sau astigmatism dacă purtați ochelari, dar puteți măcar să opriți evoluția lor. Tocmai de aceea, este foarte important ca ochelarii să stea fixați pe centru, astfel încât să nu cadă când mișcați capul într-o parte sau alta. În plus, această stabilitate asigură o calitate optimă a vederii și prelungește viața ochelarilor.

„În cazul în care nu aveţi nevoie de o nouă prescripție, iar ochelarii voştri sunt în stare bună, nu este nevoie să îi schimbaţi prea des. De asemenea, pentru că aproape toți sunt confecționați din materiale ușoare și delicate, îngrijirea corectă a ochelarilor este esențială. Cu ce ar trebui să îi curățaţi? La ora actuală, în comerț, se găsesc numeroase mărci de spray-uri lichide pe care le puteți păstra în geantă, pe noptieră sau pe birou. Problema este că aceste produse sunt destul de scumpe, aşa că cea mai bună opțiune şi mai ieftină pentru curățarea ochelarilor este apa cu săpun neutru (de preferat lichid). Pașii pe care trebuie să îi urmaţi sunt următorii: puneţi ochelarii la robinet şi lăsaţi apa să umezească lentilele. Aplicaţi puțin săpun pe vârfurile degetelor şi masaţi ușor ambele părți ale lentilelor, după care clătiţi-i cu apă curată, iar la final ştergeţi-i cu hârtie igienică, un prosop de hârtie sau o cârpă delicată. Aveţi grijă ca părțile de metal să fie uscate bine”, a explicat medicul.

Dacă nu aveţi apă la îndemână, puteți folosi o cârpă din microfibră, spray-uri speciale, şervețele umede. Dacă vă aflaţi pe stradă și nu aveţi cum să ajungeţi la baie pentru a vă curăța ochelarii murdari, puteți folosi o cârpă. La fel ca atunci când îi uscaţi după ce îi spălaţi cu apă, trebuie să țineţi bine ochelarii pentru a nu se sparge și a nu se deforma. Dacă îi țineţi de o parte și o curăţaţi pe cealaltă, puneţi prea multă presiune pe puntea nazală a ochelarilor și s-ar putea rupe în două. Dacă lentilele nu au rame, s-ar putea sparge și ele. Pentru a încheia curățarea lentilelor, trebuie să curățaţi și brațele, mai ales părțile care intră în contact cu pielea sau părul, adică și puntea nazală, dar și partea ramei care vine după ureche. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5599 secunde