În ce situaţii sunt dăunătoare produsele cosmetice

135
În ce situaţii sunt dăunătoare produsele cosmetice - incesituatii1-1635773120.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă vă fac să fiţi mai frumoase, produsele cosmetice conţin ingrediente care pot fi, uneori, dăunătoare sănătăţii. Din păcate, susţin specialiştii, substanţele toxice includ azbestul, un mineral care predispune la boli severe. În acelaşi timp, precizează dozadesanatate.ro, produsele cosmetice folosesc minerale naturale, precum talcul, pentru a obţine caracteristicile ideale care permit utilizarea lor. Cu toate acestea, s-a demonstrat că talcul folosit poate fi contaminat cu fibre de azbest. De-a lungul timpului, companiile au avut probleme legale din cauza contaminării produselor cosmetice cu azbest. Ce sunt talcul şi azbestul?

Talcul este un mineral natural cunoscut sub numele de silicat de magneziu, care are o culoare albă până la gri-albăstruie. Acest mineral este utilizat pe scară largă în industrie, fiind util în fabricarea ceramicii, a tencuielii, a vopselelor şi a unor produse cosmetice. Utilizarea talcului este sigură. Totuşi, problema este contaminarea cu fibre de azbest, un mineral compus din fibre microscopice moi şi elastice. Proprietăţile acestei substanţe o fac o materie primă ideală pentru multe produse, în special materiale de construcţie.

Cu toate acestea, unele studii arată că inhalarea fibrelor de azbest creşte probabilitatea apariţiei unor boli grave. Acesta a fost motivul pentru care mai multe guverne din întreaga lume au interzis utilizarea azbestului la fabricarea materialelor de construcţie şi a produselor de diferite tipuri. Obiectivul acestei măsuri este de a avea grijă de sănătatea populaţiei, deoarece bolile cauzate de mineral pot fi fatale. Totodată, talcul este un ingredient obişnuit, fiind utilizat pe scară largă în articolele de îngrijire personală. Utilizarea talcului în machiaj şi produse cosmetice este sigură, atâta timp cât acesta nu conţine fibre de azbest. Acest mineral nu irită pielea şi nu provoacă efecte nocive evidente. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4269 secunde