În Constanța, se deschid farmacii pe bandă rulantă!

679
În Constanța, se deschid farmacii pe bandă rulantă! - farmacie1-1313505292.jpg

Farmaciștii amenință cu sistarea eliberării de rețete compensate și gratuite, având în vedere că nici până în prezent nu au primit banii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru rețetele gratuite eliberate în ultimele luni ale anului trecut. Unele farmacii au încheiat contracte cu furnizorii de medicamente și orice ban primesc intră direct în conturile acestora, iar altele au dat deja faliment.
Cu toate acestea, a arătat Vasile Rizea, președintele Colegiului Farmaciștilor Constanța, a deține o farmacie încă este considerată o afacere bună. "În ciuda vremurilor de restriște, în municipiul Constanța, s-au deschis, de la începutul anului, aproximativ 15 farmacii", a arătat reprezentantul farmaciștilor.
Piața farmaceutică din orașe este suprasaturată, după cum recunoaște și Vasile Rizea. Însă, deținătorii de farmacii evită să deschidă unități în mediul rural.
"Vin oamenii să ia o aspirină sau un paracetamol și atât. Dar o farmacie, în afară de partea strict medicală, are și una economică. Nu primește bani de la stat, se întreține din adaosul comercial. În condițiile acestea, dacă nu are vânzare, nu poate rămâne deschisă. Ministerul Sănătății ar putea să încurajeze deschiderea de farmacii la țară, dacă i-ar obliga pe cei care au două unități la oraș să înființeze, obli-gatoriu, una și la sat", a continuat președintele Colegiului Farmaciștilor Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3062 secunde