Un sfert de oră de mișcare pe zi vă prelungește viața

376
Un sfert de oră de mișcare pe zi vă prelungește viața - exercitiifizice-1313505334.jpg
Practicarea, timp de un sfert de oră pe zi, a unor exerciții fizice ar putea crește speranța de viață cu trei ani, se arată în două studii cita-te de AFP. În schimb, privitul la televizor, timp de șase ore pe zi, reduce viața cu cinci ani.
Studiile au fost realizate în Taiwan și Australia și publicate în revistele medicale britanice "The Lancet" și "British Journal of Sports Medicine". Echipele de cercetători au comparat persoanele care făceau exerciții fizice și pe cele care nu făceau deloc. Rezultatele au arătat că oamenii care făceau 15 minute de exerciții fizice pe zi prezentau în general un risc de mortalitate cu 14% mai mic și riscul de cancer era redus cu 10%, speranța de viață fiind în medie cu trei ani mai mare. Este valabil pentru bărbații și femeile de orice vârstă, ca și pentru persoanele cu riscuri cardiovasculare. 
Al doilea studiu arată că cine petrece cel puțin șase ore pe zi în fața televizorului are o speranță de viață redusă cu cinci ani, din cauza inactivității fizice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6426 secunde