Zece localnici din Corbu, depistați cu hepatită

915
Zece localnici din Corbu, depistați cu hepatită - hepatita28-1313505398.jpg
Hepatitele B și C sunt infecții care nu se văd, care nu dor și pentru care oamenii nu se gândesc să se testeze. Dar aproximativ 5% din populație este bolnavă, dar nu și diagnosticată. De aceea, Fundația Baylor Marea Neagră organizează deplasări în mediul rural, cu un laborator mobil, pentru testarea populației. Testarea este gratuită, iar cei interesați pot să afle în jumătate de oră dacă sunt bolnavi.
Potrivit reprezentanților Baylor, nu este localitate unde să nu găsească localnici bolnavi. De exemplu, din cele câteva zeci de persoane din Corbu care s-au testat în-tr-o singură zi, zece au fost depistate ca fiind purtătoare de virusuri hepatitice și au fost îndrumate spre unitățile sanitare unde pot beneficia de investigații complete.
Virusurile hepatitei B și C dezvoltă boli fără simptome sau cu simptome foarte ușor de confundat cu alte afecțiuni astfel încât, fără o testare de rutină efectuată la timp, cei mai mulți pacienți află despre diagnostic când este prea târziu, de obicei când sunt diagnosticați direct cu cancer hepatic sau cu insuficiență hepatică severă. Infecția cu HIV este o altă problemă de sănătate publică de o importanță deosebită în România, țara cu peste 10.000 de persoane cu HIV în viață.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3966 secunde