În România, sunt cei mai puțini obezi din UE

403
În România, sunt cei mai puțini obezi din UE - obezitate-1322418843.jpg
Un raport publicat de Eurostat și preluat de agențiile internaționale de presă plasează România pe ultimul loc în lista țărilor Uniunii Europene afectate de obezitate. Dintre toate statele europene, țara noastră a înregistrat cel mai mic procent de obezi, în timp ce un sfert dintre britanici sunt supraponderali. De altfel, în Marea Britanie se înregistrează cel mai mare număr de persoane cu această afecțiune (23,9% sunt femei și 22,1%, bărbați).
Potrivit Oficiului European pentru Statistică, în România, procentul obezilor este de 8% în rândul femeilor și 7,6% la persoanele de sex masculin. Un număr mic de supraponderali a fost înregistrat și în Italia, Bulgaria și Franța.
În schimb, pe al doilea loc după Anglia se află Malta, unde 21,1% dintre femei și 24,7 la sută dintre bărbați au probleme cu greutatea. Imediat după Malta, în clasament se situează Ungaria, Letonia și Estonia. În aceste țări, numărul obezilor se apropie de cel din Statele Unite ale Americii, unde aceste procente sunt de 26,8%, la femei, și 27,6%, în rândul bărbaților.
Potrivit datelor obținute de Eurostat, în toate statele din Europa, populația cea mai afectată de obezitate este cea cu vârstă mai mare de 65 de ani. Menționăm că o persoană este considerată obeză atunci când indicele masei sale corporale este mai mare de 30.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Micul dejun ne salvează viața
Pagina a fost generata in 0.7989 secunde