Începe săptămâna pacienților care suferă de glaucom

436
Începe săptămâna pacienților care suferă de glaucom - saptamanapacientilorcuglaucom-1362921652.jpg
Săptămâna Mondială a Glau-comului, desfășurată zilele aces-tea, a arătat o statistică îngrijoră-toare: jumătate din persoanele care suferă de glaucom sunt încă nediagnosticate! Scopul acestui eveniment este promovarea grupurilor de sprijin pentru pacienții cu glaucom, de a aduce la cunoștință importanța detectării precoce și a tratamentului pe tot parcursul vieții. 


Specialiștii susțin că boala este mai frecventă la cei cu antecedente de glaucom în familie sau care au și alte boli precum hipertensiunea arterială sau probleme metabolice.

Săptămâna Mondială a Glaucomului, este o inițiativă a Aso-ciației Mondiale a Glaucomului și a Asociației Mondiale a Pacienților cu Glaucom și este la al cincilea an de desfășurare. Pe de altă parte, Societatea Națională de Oftalmologie susține depistarea precoce a glaucomului și evaluarea periodică a pacientului cu glaucom, colaborând permanent cu medicii de familie. Instituția medicală a editat un carnet al pacientului cu glaucom, document foarte necesar în monitorizarea evoluției bolii.

În România se estimează că numărul de pacienți cu glaucom este de 140.000, dar ar putea fi dublu, conform Societății Naționale de Oftalmologie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Ce este degenerescența maculară?
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Descifrează corect cauzele durerii de cap!
Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Glaucomul la copii
Pagina a fost generata in 0.6071 secunde