Descifrează corect cauzele durerii de cap!

506
Descifrează corect cauzele durerii de cap! - dureredecap-1351264765.jpg

Durerea este semnalul pe care corpul nostru ni-l transmite atunci când ceva nu funcționează bine. Uneori, nu este nimic grav. Alteori, însă, trebuie să o luați în serios, căci poate ascunde afecțiuni grave.

Potrivit csid.ro,  posibilele cauze ale durerii severe de cap, instalate subit sunt:

1. Atac cerebral hemoragic. Durerea apare instantaneu, iar persoana afectată o poate resimți și în spatele unui ochi. Mergeți la medic de urgență dacă aveți astfel de simptome, de preferință în primele 3 ore de la instalarea durerii.

2. Infecție. În acest caz, durerea este cauzată de o infecție bacteriană, cum ar fi meningita și este însoțită de o senzație de rigiditate a gâtului, vărsături, letargie, greață. Și în această situație se impune consultul medical de urgență.

3. Glaucom. Presiunea crescută de la nivelul ochilor va genera o durere frontală severă. Persoanele suferind de glaucom se confruntă, pe lângă durerea de cap și cu tulburări de vedere.

4. Cefalee Cluster. Acestea afectează bărbații într-o mai mare măsură decât femeile și se instalează la primele ore ale dimineții. Stresul se pare că este principala cauză.

5. Traumatisme. În urma accidentărilor se pot instala dureri severe însoțite de pierderea conștiinței.

6. Nevralgie de trigemen. Aceasta este o afecțiune neurologică rară ce provoacă dureri violente de față declanșate de stimularea ușoară, cum ar fi demachiatul sau aplicarea machiajului.

7. Arterita temporală. O afecțiune gravă a arterelor temporale, întâlnită mai ales la persoanele care au urmat un tratament medicamentos pe o perioadă îndelungată. Durerea este localizată în zona temporală, de obicei doar într-o parte.

8. Toxicitate. Intoxicația cu monoxid de carbon generează o durere pulsantă, atroce. Pacientul trebuie scos imediat la aer curat, iar apoi transportat la spital.

9. Migrene. O durere de cap localizată, de obicei, doar pe o parte, însoțită de grețuri și vărsături.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Esofagita netratată duce la ulcer
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Nu luați analgezice în exces!
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Chistul osos la copii
Joi, 14 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Arsurile din capul pieptului
Pagina a fost generata in 0.1805 secunde