Medicul de gardă

Arsurile din capul pieptului

1064
Arsurile din capul pieptului - durere-1339624681.jpg
"În ultimul timp, mă sâcâie niște arsuri în capul pieptului. Am mai luat medicamente pentru dureri de stomac, m-au calmat un pic, apoi iar au început. Cu mâncarea nu prea mă omor, fumez câte șapte țigări pe zi, iar vara merg pe salate. Citesc această rubrică și rog medicul să mă scape de aceste arsuri. Cu mulțumiri!" (Ana Diaconu).

În primul rând, stimată doamnă Diaconu, pentru a scăpa de arsurile frecvente din capul pieptului (senzația de arsură este localizată între epigastru și/sau hipocondrul drept), dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, vă recomandă să eliminați din alimentație tomatele, citricele, ciocolata, usturoiul, ceapa, alcoolul și menta sub orice formă (lichior, în sosuri sau ceai). Renunțați definitiv la fumat și nu vă întindeți în pat timp de două-trei ore după ce ați servit masa. De ajutor vă poate fi și obiceiul de a dormi pe o pernă mai ridicată. În majoritatea cazurilor, aceste simptome sunt resimțite de persoanele cu gastrită acută și cronică sau ulcer gastric și duodenal, de aceea trebuie să fie luate în serios, în sensul de a se cere părerea unui specialist. Dacă așteptăm ca situația să se rezolve de la sine, lucrurile se pot complica.

Alimentația, hotărâtoare!
În ulcerul gastric, ingestia de alimente calmează durerea pentru circa o oră și jumătate, după care reapare, pentru ca ulterior, calmarea durerii să apară spontan. În ulcerul duodenal, ingestia de alimente calmează durerea pentru circa o oră și jumătate-trei ore, după care reapare și persistă până la o nouă ingestie de alimente. La bolnavii cu ulcer duodenal durerea poate apărea și noaptea, bolnavul trezindu-se cu o senzație de foame dureroasă. Altă caracteristică a durerii este că se poate resimți câteva zile de-a rândul, iar fără tratament, se poate manifesta de la două la șase săptămâni. Așadar, nu luați medicamente la întâmplare și prezentați-vă imediat la specialist, mai ales că aveți și un regim de viață mai dezordonat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Iritațiile bebelușului
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Bronșiolita, extrem de contagioasă
Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : De ce sunt oamenii geloși
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : De ce suferă bărbații de impotență
Pagina a fost generata in 0.272 secunde