Medicul de gardă

Nu luați analgezice în exces!

281
Nu luați analgezice în exces! - durerecapghimpele1630x418-1348260492.jpg
"Dacă mă doare capul de înnebunesc, doar n-o să merg la Urgențe? Bineînțeles că deschid dulapul cu medicamente și mă servesc cu o pastilă și înghit una, două, chiar și trei pastile, dacă durerea nu îmi trece. Tot aud că nu e bine să faci abuz de analgezice și, sincer, nu înțeleg de ce, dar mi-aș dori să aflu, prin amabilitatea dumneavoastră și prin această rubrică. Vă mulțumesc, Ana Maria Iftimie".


Doamnă Iftimie, după cum ne-a confirmat și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, niciun medic nu recomandă administrarea în exces a unor analgezice și nici nu încurajează obiceiul de a da iama în… farmacia personală la orice senzație de durere. Specialista precizează însă că se poate ad-ministra un comprimat sau două pentru a trata o durere de cap ocazională, dar nu este bine să apelați des la astfel de medicamente, pentru că, deși poate părea absurd, utilizarea prelungită crește frecvența și intensitatea durerilor. În același timp, prezența constantă a unui medicament în organism creează obiș-nuință, iar fiecare doză nouă va fi din ce în ce mai puțin eficientă și va avea efect din ce în ce mai scurt.
Remediile naturiste, o alternativă
Pornind și de la premiza că, de regulă, durerea de cap este doar o neplăcere trecătoare, cauzată de oboseală și stres, trebuie luate în calcul și produsele naturale. Evident, sunt situații când ai impresia că trece o veșnicie până când durerea dispare. Nu uitați însă că pastilele anti-durere se pot dovedi eficiente, dar nu este bine să apelați la ele prea des, căci au efecte secundare. Revenind la ideea că și remediile naturale simple vă pot alina suferința, dr. Iuliana Botezatu consideră că unul dintre acestea este și ceaiul de busuioc, eficient în durerile de cap provocate de stările de neliniște și oboseală. Se prepară în felul următor: se pune o linguriță de frunze sau flori de busuioc în 200 ml apă clocotită, se acoperă timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se beau două-trei căni pe zi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Chistul osos la copii
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Ce medicamente sunt interzise la copiii mici
Pagina a fost generata in 0.4004 secunde