Prevenirea bolii este mai ieftină decât tratarea ei

282
Prevenirea bolii  este mai ieftină decât tratarea ei - prevenireabolii-1345387216.jpg
Medicii ne sfătuiesc să ne verificăm periodic sănătatea pentru a afla cât mai timpuriu posibil dacă suferim de anumite boli. Aceștia susțin faptul că prevenirea afecțiunilor este foarte importantă deoarece ne ajută să trăim sănătoși și ne ferește de cheltuieli și tratamente medicale costi-sitoare.

Dr. Ionica Ciortan, medic primar în medicina generală și în medicina funcțională ne sfătuiește, ca înainte de toate, să încercăm să evităm cât putem stresul oxidativ. Acesta produce degenerarea și moartea prematură a celulelor în special din cauza deficitului de antioxidanți din organism. Din acest motiv, "este esențială reglarea stilului de viață și a modului de alimentație, dar și corecția anumitor obiceiuri sau dependențe nocive, depistarea intoleranțelor alimentare, detoxifierea organismului și respectarea regulilor de igienă", spune dr. Ciortan.

Medicul recomandă oprirea fumatului, reducerea consumului de alcool, mișcare fizică cu mo-derație în fiecare zi, protejarea

pielii și a ochilor de razele ultraviolete și limitarea convorbirilor la telefonul mobil. Po-

trivit dr. Ionica Ciortan, este indicat să nu stăm prea aproape de ecranul televizorului sau calculatorului, să evităm suprasolicitările fizice și intelectuale și să ne ferim de expunerile îndelungate la gaze de eșapament, detergent sau noxe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : Simptomele polipilor nazali
Pagina a fost generata in 0.2845 secunde