Începutul sezonului estival a dublat prezentările la urgență

290
Odată cu temperaturile ridicate din ultima perioadă, a crescut și numărul turiștilor care aleg să se relaxeze în week-end pe litoralul românesc. Acest lucru a însemnat, însă, și o creștere a prezen-tărilor în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ne-a spus dr. Dan Căpățână, managerul unității sanitare.
"Numărul de cazuri și prezentări în Unitatea de Primire Urgențe a crescut dramatic de când a început sezonul estival. S-au semnalat și câte 700 - 800 de prezentări pe zi în UPU, pe timp de week-end. Și asta în condițiile în care, în afara sezo-nului estival, într-o zi normală avem în jur de 400 de prezen-tări", a declarat dr. Căpățână.
Potrivit managerului, numărul mare de bolnavi veniți la urgență creează probleme organizatorice în ceea ce privește timpii de așteptare din unitate, iar medicii sunt asaltați de pacienții cu probleme.
"Cadrele medicale de la UPU încearcă să rezolve toate ca-zurile acestea cât mai bine, dar, din păcate, această ava-lanșă de prezentări creează distorsiuni. Consultația unui pacient trebuie să dureze, în mod normal, un sfert de oră. Nu sunt afecțiuni majore, dar sunt consumatoare de timp. Imaginați-vă ce înseamnă 800 de prezentări a câte 15 minute fiecare și sub ce presiune sunt medicii de acolo", a precizat dr. Dan Căpățână.

Canicula a declanșat mai multe accidente vasculare
În plus, cât timp avertizarea de caniculă este în vigoare, managerul SCJU Constanța face un apel către constănțeni să țină cont de sfaturile doctorilor în această perioadă pentru a evita complicațiile medicale.
"Aș ruga constănțenii să ia în serios această atenționare, deoarece avem deja foarte multe cazuri în special la cardiologie și neurologie. Este vorba despre pacienți care nu și-au luat măsuri de precauție în timpul caniculei și s-au dezechilibrat, au suferit accidente vasculare, le-a crescut tensiunea sau au venit cu afecțiuni cardiace", a spus medicul.
Dr. Căpățână i-a sfătuit pe constănțeni să respecte recomandările specialiștilor în această perioadă și să evite, pe cât posibil, expunerea la temperaturi ridicate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3323 secunde