Infarctul va fi tratat, cu succes, la Constanța

1014
2
Infarctul va fi tratat, cu succes, la Constanța - spitalangiograf-1315420574.jpg
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța va avea, până la sfârșitul anului, un compartiment de cardiologie intervențională, dotat și cu un angiograf. Amenajarea noii unități începe săptămâna aceasta, investiția fiind realizată de o firmă privată din Timișoara, în cadrul unui parteneriat public privat încheiat cu spitalul constănțean.
Valoarea proiectului se ridică la peste un milion de euro, iar dr. Dan Căpățână, managerul spitalului, a subliniat că, prin înființarea acestui compartiment, Constanța va deveni un punct de referință în tratarea bolilor de inimă.
"Angiograful va funcționa non-stop și va deservi toată partea de sud-est, respectiv Constanța, Tulcea, Brăila, Galați și Călărași. De asemenea, vom încerca să accesăm programul de infarct miocardic. Vom încerca să realizăm și o unitate toracică, o premieră în România, care monitorizează orice durere toracică. Astfel, consider că vom avea cel mai modern centru din țară pe zona de cord. Primul pas a fost făcut cu chirurgia cardiovasculară, acum urmează cardiologia intervențională", a declarat dr. Dan Căpățână.
Angiograful este indispensabil în tratarea infarctului și le dă o șansă la viață reală bolnavilor de inimă. Astfel, după punerea în funcție a compartimentului, pacienții cu in-farct nu vor mai fi trimiși la spitale din București sau Brașov, ci vor fi tratați pe plan local.

Comentează știrea

constantean
8 septembrie 2011
inima

Felicitari conducerii Spitalului Judetean Constanta pentru aceasta reusita ,aceea de a avea un asemenea aparat performant care sa poata fi folosit cu succes de catre Dl. Dr. Militaru Marius si echipa sa.

tamas levente
10 octombrie 2011
infarct

multumesc personalului de la sectia cardiologie ptr ajutorul pe care am primit in august

Articole din aceeași secțiune

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Meniu de toamnă
Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Dieta de toamnă
Pagina a fost generata in 2.093 secunde