Concurs Infecția cu HIV – o boală cronică pe termen lung

220

Articole recomandate

Pacienții infectați cu virusul HIV din țările dezvoltate trăiesc cu 13 ani mai mult, datorită îmbunătățirii calității medicamentelor, arată cercetări universitare citate de Daily Mail.
Îmbunătățirea medicamentelor utilizate pentru a trata infecția cu HIV, cunoscută și ca terapia anti-retrovirală combinată sau terapia Cart, a dus la creșterea speranței de viață în cazul pacienților infectați cu HIV, cu 13 ani. Această evoluție a fost observată în perioadele 1996-1999 și 2003-2005.
Studiul, publicat de Universitatea din Bristol, precizează însă că speranța de viață a pacienților infectați cu HIV rămâne mică în comparație cu cea a populației generale, chiar și în cazul acestui tratament. Cât privește cazul pacienților tratați în fazele târzii ale evoluției acestei boli, realizatorii studiului susțin că speranța de viață scade și mai mult.
Rezultatele studiului arată că o persoană infectată cu HIV, care începe tratamentul Cart la 20 de ani, va mai trăi în medie încă 43 de ani, atingând vârsta de 63 de ani. Perioada crește cu 20 de ani în cazul pacienților din țările dezvoltate, care pot atinge vârsta de 80 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7993 secunde