Infecțiile sinusurilor pot să cauzeze șocuri toxice la copii

359
Infecțiile sinusurilor pot să cauzeze șocuri toxice la copii - 15dbcea862355bc3fa8921bf3c36b1c8.jpg
Peste 20% din totalul șocurilor toxice produse în rândul copiilor sunt cauzate de infecțiile sinusurilor, se arată într-un studiu american, publicat în revista medicală Archives of Otolaryngology. Cercetătorii americani consideră că medicii care tratează copiii care au suferit șocuri toxice ar trebui să fie la curent cu existența acestui risc.
"O radiografie imediată a sinusurilor este obligatorie, atunci când nu este descoperită nicio altă cauză a șocului toxic", a declarat dr. Kenny Chan, coordonatorul studiului. El a explicat faptul că cei mai mulți oameni asociază în mod eronat șocul toxic cu folosirea tampoanelor de către femei în timpul men-struației, dar sindromul afectează în realitate nu doar femeile, ci și foarte mulți bărbați și copii. Șocul este cauzat de toxinele produse de bacterii și provoacă febră, iritații, scăderea tensiunii și chiar deces.
Cercetătorii consideră că se cunosc prea puține în prezent despre cauzele care provoacă infecțiile sinusurilor, în special în rândul copiilor.
Oamenii de știință au analizat dosarele medicale a 76 de copii care au suferit de șocuri toxice în perioada 1983 - 2000. Ei au aflat că infecțiile sinusurilor au reprezentat cauza principală de declanșare a șocurilor toxice în 21% din cazuri. Zece dintre copii au fost internați în secțiile de terapie intensivă, patru dintre ei au avut nevoie de medicamente pentru creșterea tensiunii arteriale, iar șase dintre ei au necesitat intervenții chirurgicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 03 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Mătreața este transmisibilă
Pagina a fost generata in 1.8629 secunde