Înghițirea de iod este inutilă și periculoasă

602
România nu este afectată de creșteri ale radiațiilor cu proveniență din Japonia. Acest lucru îl susține ministrul Sănătății, Cseke Attila într-o informare făcută către Guvernul României. Potrivit documentului respectiv, întocmit de specialiștii în sănătate publică, administrarea preventivă a iodului non-radioactiv este recomandată medical numai în momentul constatării expunerii prin inhalarea aerului contaminat cu iod radioactiv.
Ca urmare, Ministerul Sănătății atrage atenția populației că nu se justifică un consum al tabletelor de iodură de potasiu, fără indicație medicală și în absența expunerii dovedite prin inhalare a iodului radioactiv. Specialiștii în sănătate publică arată că, pentru cea mai mare parte a persoanelor, achiziționarea, în aceste zile, a tabletelor de iodură de potasiu din circuitul farmaceutic deschis, este inutilă deoarece acestea nu conțin iod suficient pentru blocarea tiroidiană.
Mai mult, există persoane pentru care terapia este nerecomandată, iar consumul de tablete fără indicația medicului comportă riscuri prin reacții adverse nedorite și intoxicație "voluntară" cu iod.
În caz de necesitate, Ministerul Sănătății va realiza procesul de administrare preventivă a iodului non-radioactiv în mod organizat, în funcție de recomandarea personalului medical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4177 secunde