Inima artificială dezvoltată de studenții din Iași a adus României marele premiu la o competiție în SUA

2149
Inima artificială dezvoltată de studenții din Iași a adus României marele premiu la o competiție în SUA - ywqxnjgymjnjnmi3zmjjmtjmnjqyzgvk-1699555683.jpg

Articole de la același autor

Performanță istorică pentru România în SUA. Mai mulți studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași au câștigat Marele Premiu pentru cea mai longevivă inimă artificială din lume. Românii s-au duelat cu alte 7 echipe din lume la HeartHackathon, un concurs de profil organizat în Texas. Invenția studenților din Iași este o inimă artificială din titan, care poate rezista 100 de ani și care funcționează cu baterii.


"Am reușit să inspirăm comunitatea științifică și să înspăimântăm companiile cu inima noastră artificială, realizată într-o țară despre care cei mai mulți nu știu nimic", a transmis, pe rețelele sociale, dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul proiectului.


Competiția HeartHackathon 2023 a avut loc la finalul lunii octombrie în Dallas, Texas. Cu proiectul dezvoltat la Iași, echipa României a reușit să obțină prin Marele Premiu pentru cea mai longevivă inimă artificială din lume. Spre deosebire de inimile artificiale actuale, care preiau oxigen prin două tuburi scoase în afara corpului, ceea ce înseamnă risc permanent de infecție, conceptul studenților români propune un sistem de alimentare de la distanță, cu baterii.


"Am reușit să inspirăm comunitatea științifică și să înspăimântăm companiile cu inima noastră artificială, realizată într-o țară despre care cei mai mulți nu știu nimic. Nu au putut înțelege cum a putut apărea, ca din senin, un nou concept mai avansat decât produsele unor companii ce au investit multe milioane de dolari pe parcursul a zeci de ani de cercetare și dezvoltare. Am fost foarte fericit să discut și să fiu apreciat de eroii mei din ultimii 10 ani", a scris pe rețelele sociale dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul proiectului.


Inima artificială dezvoltată la Iași este din titan, poate rezista în organism și 100 de ani și poate fi implantată inclusiv copiilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4682 secunde