Înjurăturile ne ajută să suportăm mai bine durerea

308
Legătura directă dintre înjurături și lipsa de bună creștere a fost demontată de oamenii de știință, care au demonstrat că atunci când ne folosim de limbajul necivilizat, de fapt încercăm să stăpânim durerea, afirmă agenția de presă Ananova.
Cercetătorii de la Universitatea Keele au descoperit că participanții la studiul întocmit de ei au o toleranță mai mare la durere dacă înjură. Richard Stephens, conducătorul cercetării, a afirmat că descoperirea ar putea explica prezența înjurăturilor în toate limbajele de pe mapamond: "înjurăturile sunt forme foarte încărcate emoțional ale limbajului, iar acesta este un fenomen lingvistic aproape universal". "Când soția mea dădea naștere fiicei noastre, la un moment dat, s-a pus pe înjurat, reacție pentru care și-a cerut scuze mai târziu. Moașa mi-a spus că este obișnuită cu acest tip de limbaj în sala de nașteri, iar acest lucru m-a pus pe gânduri", a adăugat cercetătorul.
Rezultatele studiului au fost publicate în revista "NeuroReport". La experiment au fost folosiți 64 de studenți cărora li s-a cerut să-și scufunde, pentru un timp, mâinile în apă rece ca gheața, dar înjurând. Pentru comparație, li s-a cerut altor subiecți să facă același lucru dar fără să mai înjure. Rezultatul a fost surprinzător: înjurăturile i-au ajutat pe primii să suporte mult mai bine durerea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0068 secunde