Trandafirii vindecă cicatricele lăsate de acnee

757
Trandafirii vindecă cicatricele lăsate de acnee - 5177d7712d018e49b0015adfdc2bb393.jpg
Trandafirii nu servesc doar la ornamentat casa, ci sunt un medicament natural care ajută la tratarea diverselor afecțiuni și au rol antidiareic, antipiretic, antiinflamator, antiseptic și astringent.
Uleiul de trandafiri este un produs cosmetic foarte cunoscut și este utilizat în tratarea diverselor probleme ale tenului. Uleiul se obține doar din petale de trandafir culese înainte de răsăritul soarelui, pentru a obține o cantitate maximă de ulei. Pentru un litru de ulei, sunt necesari aproximativ 310.000 de trandafiri.
Pentru a trata răceala, astmul bronșic, hemoptizia (expectorația de sânge), diareea cronică și dizenteria, aveți nevoie de două lingurițe cu petale de trandafir, proaspete și zdrobite, sau de o linguriță cu petale uscate la 200 de mililitri de apă clocotită. Trebuie lăsată cana acoperită timp de 15-20 de minute, apoi se strecoară și se bea două - trei căni pe zi, după mesele principale.
Pentru a trata cicatricele provenite din acnee și răni îți trebuie o tinctură din 10 grame de petale proaspete puse în 100 de mililitri de alcool de 60 de grade (se lasă la macerat 10 zile). Agiți de câteva ori pentru omogenizare, strecori, treci lichidul în sticluțe de culoare brună, bine capsate și după zece zile, masezi zonele afectate.
Trandafirii tratează și pistruii - îți trebuie o soluție din 300 de mililitri de apă de roze, 25 de grame de flori de portocal, 150 de mililitri de glicerină, 25 de mililitri de alcool de 60 de grade și 2,5 grame de caolin. După ce ai obținut amestecul, este de ajuns să tamponezi fața de două-trei ori pe zi.
Pentru tratarea mătreței, amestecă jumătate de litru de apă de roze, tot atâta rom și 25 de mililitri de amoniac. Cu amestecul obținut, frecționează scalpul de două - patru ori pe săptămână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4594 secunde