Institutul Cantacuzino va fi reorganizat

192
Institutul Cantacuzino va fi reorganizat - institutulcantacuzion2-1351622378.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat memorandumul privind reorganizarea Institutului Cantacuzino. Activitatea acestuiai va cuprinde două etape: cea care privește activitatea de cercetare - dezvoltare și care va rămâne autonomă și cea care privește producția de vaccinuri și care va fi manageriată de compania de stat Antibiotice Iași, după cum a declarat premierul Victor Ponta.


"Documentul reprezintă un prim pas pentru reformarea instituției și baza de discuție pentru definirea planului de restructurare care se va regăsi în actele normative ce vor fi elaborate ulterior. Vor putea exista negocieri și discuții asupra modului de implementare a prevederilor aprobate. Discuțiile se vor desfășura ținând cont de câteva principii ca de exemplu, păstrarea intactă a imobilelor și faptul că instituția nu se va privatiza" , a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat. 

Activitatea primei componente se va desfășura prin autofinanțare, urmând ca partenerului Antibiotice Iași să îi revină sarcina de a susține producerea vaccinurilor. Aceste schimbări ar modifica prețul vaccinurilor la unul mult mai mic față de prețul vaccinurilor importate, iar Institutul va deveni o societate pe acțiuni. 

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciați producători de imunologice din lume, și-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenția Națională a Medicamentului i-a retras autorizația de punere pe piață a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricație. În acest context, mai multe programe de imunizare au fost blocate pentru luni bune, iar autoritățile au fost nevoite să importe vaccinurile. După reluarea producției, instituția s-a confruntat cu o altă problemă: mai multe loturi de vaccinuri antigripale au fost retrase în luna februarie, din cauza unei concentrații a tulpinei B care a fost descoperită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3943 secunde