Producția vaccinurilor la Cantacuzino, realizată de altă fabrică

298
Producția vaccinurilor la Cantacuzino, realizată de altă fabrică - vaccinuri-1334849053.jpg
După eșecul pe care l-au avut, anul acesta, cu vaccinul anti-gripal, cei de la Institutul Cantacuzino din Capitală vor rămâne, cel mai probabil, fără linie de producție.
Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că ar vrea să paseze producerea vaccinurilor către o altă fabrică de medicamente, subordonată ministerului, iar Institutul să se ocupe doar de partea de cercetare. Aceste măsuri vor fi luate, însă, doar cu acceptul celor de la Cantacuzino.
"Noi am discutat cu ei, să vedem ce va spune și Adunarea Generală a Asociațiilor, dar reprezentanții Institutului au votul principal", a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Pe de altă parte, medicii sunt de părere că această variantă nu ar fi tocmai eficientă.
"Institutul Cantacuzino este un institut performant, dar la care nu s-au făcut investițiile necesare. Trebuie făcute toate eforturile pentru a fi păstrat, deoarece este unul dintre primele institute care a produs vaccinuri în Europa", a menționat Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.
Reamintim că Avocatul Poporului susținea, zilele trecute, că neproducerea unor vaccinuri la Institutul Cantacuzino afectează într-o anumită măsură siguranța națională a României și că lipsa vaccinurilor reprezintă o încălcare gravă a dreptului fundamental la sănătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7139 secunde