Institutul Cantacuzino va trece în subordinea MApN?

267
Institutul Cantacuzino va trece în subordinea MApN? - institutulcantacuzino-1503499987.jpg

Articole de la același autor

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, astăzi, miniștrilor Sănătății și Apărării Naționale ca în maximum o lună să facă toate demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea MApN. Ministrul de resort, Adrian Țuțuianu, a afirmat că deja specialiștii direcției medicale din subordinea sa au făcut o evaluare prealabilă și urmează ca în trei săptămâni să propună un act normativ prin care institutul să devină unitate militară. "Domnule ministru Bodog, vă rog ca împreună cu domnul ministru Țuțuianu, în maxim o lună, Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a Ministerului Apărării, fiindcă cu demersurile specialiștilor de acolo ne-am lămurit. Poate o mână mai de fier, mai militarizat un pic poate să aibă în sfârșit rezultate", a declarat premierul Mihai Tudose l-a începutul ședinței Executivului, potrivit News.ro.

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a precizat că s-au făcut deja primele demersuri în acest sens, urmând ca în trei săptămâni să prezinte un proiect de act normativ prin care Institutul Cantacuzino să devină unitate militară.

"Dacă e sarcină o preluăm, am și gândit cum ar putea fi organizat și am făcut și o evaluare prealabilă cu specialiștii din cadrul Ministerului Apărării - direcția medicală. Nu am toate datele ca să mă pronunț acum, eu vă propun ca împreună cu domnul ministru Bodog, pe baza materialului de control pe care dânsul l-a făcut, în două săptămâni de zile, maxim trei, să venim cu un proiect de act normativ prin care să-l preluăm și să-l transformăm în unitate militară, cu conducere militară și cu angajați care răspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut. E o chestiune delicată, dar ne-o asumăm", a explicat Țuțuianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.097 secunde