Înţepăturile de albine vă pot pune, uneori, viaţa în pericol

123
Înţepăturile de albine vă pot pune, uneori, viaţa în pericol - fondintepaturi3-1658857001.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, vara, riscați să fiți ciupiți de tot felul de insecte. Astăzi ne vom referi, însă, la înțepăturile de albine. Deși cele mai multe cazuri sunt ușoare, uneori acestea pot genera complicații. Prin urmare, este important să știți cum să acționați pentru a face față acestui tip de problemă.

Cei care au experimentat astfel de situații știu că înțepătura de albină poate provoca dureri, umflături, roșeață și căldură în zona afectată. Alteori, poate provoca simptome mai severe dacă persoana înțepată are o reacție alergică. De asemenea, multe cazuri pun în pericol viața persoanei afectate, mai ales atunci când aceasta este atacată de mai multe albine. Cum ar trebui să tratați înțepăturile? Atunci când albinele înțeapă, eliberează o toxină otrăvitoare care poate provoca inflamații, durere și alte simptome. Potrivit dr. Adela Nicolau, foarte multe persoane sunt alergice la această toxină și pot prezenta simptome severe.

„Dacă aţi avut ghinionul de a fi fost înţepaţi şi dacă aveţi reacții grave, trebuie să mergeţi imediat la medic, deoarece acestea pot genera complicații grave de sănătate. Chiar și înțepăturile ușoare provoacă roșeață severă și umflături în zona afectată. De asemenea, provoacă mâncărimi, arsuri și alte neplăceri. În aceste cazuri, procedurile aplicate la domiciliu pot fi suficiente pentru a ameliora simptomele. Ce se întâmplă, de fapt? Atunci când o albină înțeapă, acul ei se blochează în piele, moment după care moare. Alte specii, de exemplu, inclusiv viespile, își păstrează acul și pot înțepa din nou. Deci, în primul rând, ar trebui să îndepărtați acul albinei, și asta cât mai curând posibil. Evitați metodele bruște, cum ar fi utilizarea pensetelor sau tacticile similare. Modul corect de a face acest lucru este să răzuiți ușor pielea cu un obiect cu margini plate. Unul dintre primele riscuri ale înțepăturilor de albine este infecția. Din acest motiv, după ce ați suferit o înțepătură, spălați bine zona cu apă și săpun antibacterian. Spălați rana zilnic până la vindecarea completă, deoarece se poate infecta mai târziu”, a explicat medicul. Cert este că urmările înțepăturilor de albine pot fi inconfortabile sau dureroase, iar severitatea depinde de reacția sistemului imunitar la toxina eliberată de insectă.

În orice caz, aplicarea unei comprese reci sau a unui pachet cu gheață în zonă poate reduce disconfortul. În mod ideal, ar trebui să faceţi acest lucru timp de aproximativ zece minute, până când simțiţi o ameliorare a durerii. Din păcate, mulți oameni își scarpină pielea atunci când simt mâncărime după ce au fost înțepați de insecte, dar aceasta este o greșeală. Deși inițial provoacă o ușurare, scărpinarea pielii crește inflamația, prelungește mâncărimea și crește riscul de infecție. Prin urmare, ar trebui să o evitați în totalitate. În acelaşi timp, loțiunea cu calamină sau o pastă de bicarbonat de sodiu vă poate ajuta să trataţi înțepăturile de albine. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.2296 secunde