Investigații imagistice cu aparatură ultramodernă, la MEDSTAR 2000

562
1

Articole de la același autor

Investigațiile imagistice sunt o componentă importantă în stabilirea unui diagnostic și urmărirea procesului de vindecare. Motiv pentru care, pentru beneficiul pacienților, Centrul Medical MEDSTAR 2000 s-a dotat cu aparatură de investigare radiologică de ultimă generație.


Pentru un diagnostic și un tratament corect al afecțiunilor acute și cronice ale aparatului locomotor investigațiile imagistice sunt esențiale. Dr. Marius Dumitru Enescu, medic primar ortopedie-traumatologie, în cadrul Centrului Medical MEDSTAR 2000, a explicat: "Rolul esențial al scheletului osos este incontestabil, deoarece el suportă întreaga structură a organismului. Osul este un țesut dur, cu impregnare de săruri minerale, de calciu și fosfor, care sunt opace la razele X. Acest lucru permite o certificare diagnostică esențială în realizarea unui demers terapeutic rapid și eficient, în interesul pa-cienților noștri. Atât fracturile, cât și afecțiunile ortopedice necesită nu numai diagnosticare, ci și monito-rizare ulterioară a acestor afecțiuni, cu urmărirea procesului de vindecare vizibil radiologic". 


Avantajele unei investigații radiologice
În consecință, pentru a le oferi pacienților servicii complete, un diagnostic rapid și urmărirea evoluției, Spitalul MEDSTAR 2000 a fost dotat cu un aparat de investigare radiologică modern. "În activitatea ambulatorie, avem frecvent pacienți care necesitau explorare radiologică, motiv pentru care erau îndrumați în alte servicii și trebuiau să se întoarcă pentru continuarea tratamentului. Astfel, se pot pierde câteva zile până la stabilirea unui diagnostic și a unui tratament cert. În condițiile actuale, în urma dotării realizate de spitalul nostru, existența unui aparat de investigare radiologică (al doilea din țară de acest tip!) permite rezolvarea mult mai rapidă a tuturor problemelor. Avantajele esențiale pentru pacienți sunt legate de mai multe aspecte: aparatul este de tip digital, are regim de lucru cu radiație scăzută, care este puțin nociv pentru organism. De asemenea, el se încadrează legislației europene care solicită determinarea dozei de radiație primită de fiecare pacient în parte, aceasta fiind afișată și mult sub normele admise. Radiografiile realizate sunt remise în format analogic (imagine printată) sau digital (pe stick de memorie sau CD) la solicitarea pacienților. De asemenea, aceste imagini pot fi arhivate permițând analiza situațiilor comparative ale unor afecțiuni, chiar și după mai mulți ani. În mod evident, ac-tivitatea noastră, a medicilor ortopezi, este mult facilitată, dar avantajele sunt evidente și pentru alte spe-cialități", a adăugat dr. Marius Enescu.


Această investiție se înscrie, potrivit specialistului, "în strategia de permanentă lărgire, dezvoltare și perfecționare a serviciilor medicale către pacienți a Spitalului MEDSTAR 2000" și va permite creșterea performanței și a gradului de promptitudine pe fiecare spe-cialitate. "De asemenea, extinderea serviciilor de investigare, probabil și imagistice, de tip CT, RMN, teh-nologie 3D, va fi în măsură să ne permită noi standarde de abordare și în specialitatea de ortopedie, unde lucrăm la implemen-tarea cât mai rapidă a unor proceduri și tehnologii terapeutice de vârf, la nivel european", a concluzionat medicul specialist. 


Comentează știrea

Gelu
27 ianuarie 2015
spagari

hai mai lasati lumea cu recama asta mascata!!!!! cu exceptia lui Stoian, restul medicilor sunt praf! ca sa nu mai vorbim de partea de chirurgie. singurul care mai facea treaba era Sarbu. nu mai bagati atata pe gatul oamenilor toti oportunistii ca n-are farmec! mai mult res[ect am pentru doctorii tineri, care nu cer spaga si care nu trateaza superficial pacientii. De aia de ce nu vorbiti???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3251 secunde