Potrivit Ministerului Sănătății

Iodul din apa de ploaie și din laptele de oaie nu este periculos

643

Articole de la același autor

Specialiștii Institutului Național pentru Sănătate Publică au anunțat, ieri, că nu există un pericol pentru sănătatea populației datorat expunerii la Iod 131.
După interpretarea datelor transmise de Agenția pentru Protecția Mediului și cercetătorii de la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", prin care a fost semnalată prezența de iod radioactiv în apa de ploaie și laptele de oaie din zona Slănic Prahova, specialiștii în sănătatea publică au ajuns la următoarele concluzii:
l Valorile descoperite, de 5,2 Bq/l, sunt cu mult mai mici față de valorile admise. Pentru Iod 131, concentrațiile maxime admise în laptele de consum pentru populație sunt de 300 Bq/l pentru adulți și 100 Bq/l pentru copii și sugari.
l Rețeaua de Laboratoare de Igienă a Radiațiilor Ionizante, care aparține de direcțiile de sănătate publică județene și care moni-torizează radioactivitatea apei potabile și a alimentului, nu a sesizat până în prezent depășiri ale concentrațiilor maxim admise de Iod 131.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1008 secunde