Japonezii au descoperit o nouă metodă de creare a celulelor stem

357
Cercetătorii japonezi au reușit să creeze celule stem din celule normale, folosind un material genetic numit plasmidă, a anunțat Reuters.
Cercetătorii de la Universitatea Kyoto au obținut celule stem folosind un inel din plasmidă, moleculă de ADN prezentă în unele bacterii și celule, care se poate replica autonom folosind cromozomul "gazdei". La șoareci, această metodă a generat celule stem pluripotente, iar cercetătorii sunt de părere că metoda ar putea funcționa și la oameni, reprezentând un pas important în medicina regenerativă.
Echipa de cercetători japonezi a încercat mai multe metode de creare a celulelor stem și, în cele din urmă, a reușit folosind plasmidele. Odată transplantate la șoareci, celulele astfel obținute s-au transformat în celule stem și au început să se comporte ca acestea.
Cercetătorii au recunoscut că metoda descoperită de ei nu este la fel de eficientă ca metoda clasică de creare a celulelor, dar că vor încerca să o aplice folosind celule umane.
Celulele stem sunt celule care se pot transforma în oricare dintre cele 220 de tipuri diferite de celulă din corpul uman. Ele sunt folosite pentru regenerarea celulelor distruse de boli și sunt dificil de creat, folosind un embrion sau o tehnologie de clonare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1271 secunde