Potrivit unui studiu recent

Jumătate dintre români… uită să se spele pe mâini după ce merg la toaletă

741
Jumătate dintre români… uită să se spele pe mâini după ce merg la toaletă - 800c438dfe1bfcd536dc9d213f98333f.jpg
Ministerul Sănătății și cel al Educației continuă, în 2010, campania privind importanța spălării pe mâini, mai ales că studiile arată că aproape jumătate din români nu au acest obicei după utilizarea toaletei, iar un milion de oameni mor pe glob din cauza bolilor transmise de mâinile murdare - a declarat manager "Dove", Liliana Caimacan, susținătorul campaniei care își propune educarea școlarilor, dar și a adulților. În cadrul acestei acțiuni, "Dove" a dat săpun lichid în școli și asigură o cantitate din acest produs în Spitalul de urgență Grigore Alexandrescu și Spitalul Universitar de Urgență București.
Medicii spun că oamenii trebuie să înțeleagă faptul că acest gest banal oferă cel mai sigur mijloc de prevenire a unor boli infecțioase digestive și respiratorii, dar și a Hepatitei A și a gripei.

Obicei împământenit în familie
Specialiștii consideră că familia este primul loc unde copiii trebuie învățați să se spele pe mâini, dar și școala poate avea un rol important, mai ales învățătorii.
Timp de zeci de ani, opinia comună în rândul oamenilor a fost aceea că folosirea vitaminei C și a altor suplimente vitaminizante oferă cea mai bună protecție împotriva răcelilor, a infecțiilor respiratorii, precum și a virozelor.
Campania de educare a populației din România privind igiena spălatului pe mâini a fost lansată în 2009, programul "Spălatul pe mâini cu săpun - pentru o piele curată și mai sănătoasă" fiind susținut financiar de Dove.

Spălatul pe mâini are și efecte nebănuite!
Și cercetătorii din Marea Britanie au studiat efectul spălatului pe mâini asupra sănătății, ajungând la concluzia că persoanele care se spală pe mâini înainte de a lua o decizie devin mult mai îngăduitoare.
De exemplu, autorii acestui studiu au declarat că unii judecători care s-au spălat pe mâini înainte de a da un verdict au fost mai puțin severi, în timp ce oamenii care au făcut duș înainte de a merge să voteze au demonstrat că trec mai ușor cu vederea peste greșelile făcute de oamenii politici.
La una dintre secțiunile acestui studiu au participat 22 de per-soane care au fost rugate să se spele pe mâini și alte 22 de persoa-ne care nu au făcut acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3168 secunde