La ce ajută efectuarea endoscopiei

201
La ce ajută efectuarea endoscopiei - endoscopie2-1534232891.jpg

Articole de la același autor

Problemele tubului digestiv pot fi depistate din timp cu ajutorul endoscopiilor, investigații care se realizează rapid și sunt aproape lipsite de complicații și contraindicații. 


Potrivit dr. Elena Petrovici, medic specialist Gastroenterologie, endoscopia digestivă este recomandată în numeroase situații, dar mai ales atunci când pacientul acuză arsuri retrosternale, tulburări de deglutiție, greață sau vărsături persistente, durere abdominală de cauză neexplicată, hemoragie digestivă superioară sau inferioară, scădere în greutate de cauză necunoscută etc. 
Endoscopia se mai face și în cazul bolnavilor care se știu cu leziuni la nivelul tubului digestiv, dar și atunci când este nevoie de urmărirea evoluției stomacului operat. 


În același timp, aceasta poate fi efectuată pentru extragerea de corpi străini înghițiți, dilatarea sau montarea de stenturi, pentru stenozele esofagiene ori ligatura varicelor esofagiene, injectarea de adrenalină, în cazul ulcerelor cu vas vizibil ori pentru extirparea de polipi. 


"Nu în ultimul rând, cea mai importantă etapă este cea de prevenție a bolilor sau descoperirea lor în stadiu incipient. Din acest motiv, endoscopia digestivă poate fi efectuată la pacienții asimptomatici, ca metodă de screening, mai ales la persoanele cu risc crescut de a dezvolta anumite boli", a explicat medicul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6396 secunde