Laura Codruța Kovesi: Corupția din sănătate este plătită de pacienți

311
2
Laura Codruța Kovesi: Corupția din sănătate este plătită de pacienți - laurackovesi54844500-1525815566.jpg

Articole recomandate

Pacienții suportă, din propriul buzunar, corupția din sănătate. O spune chiar șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Se fură cu milioanele, plusează procurorul general Augustin Lazăr. Cei doi participă la prezentarea unui studiu al procurorilor DNA, pe tema furturilor din sistemul medical.



Laura Codruța Kovesi spune că fenomenul nu poate fi eliminat doar prin anchete, fiind necesară schimbarea unor proceduri și introducerea unor mecanisme de control.


 "Dacă nu se schimbă unele proceduri, nu se introduc mecanisme de prevenire, nu se realizează eficient activitățile de control, atunci cetățenii vor fi în continuare afectați de corupție. Este evident că nu doar prin anchetele procurorilor eliminăm corupția din sănătate. Corupția în sistemul public de sănătate se traduce în costuri suportate de pacienți, atât direct, prin plăți din bugetul personal, cât și indirect, prin prejudicierea bugetului asigurărilor sociale. Costul suplimentar pe care firmele îl plătesc cu titlu de mită se reflectă în calitatea și prețul serviciilor de care beneficiază publicul. Toate acestea produc efecte asupra calității serviciilor medicale de care beneficiază pacientul român", a declarat aceasta.


Comentează știrea

unu'
9 mai 2018
mda...

f frumos, cursiv , au vb la tv , la stiri cei de la DNA.... zilnic se dau zeci, poate sute de spagi in spitale, uneori, rareori ii mai si prind in flagrant, dar NU am vazut nici un doctor/ asistenta condamnati definitiv...DE CE ??? in ultimii ani, mereu li s au marit salariile lor, de parca numai ei traiesc in Romania, restul suntem invizibili.... acum, li s au dublat salariile unora dintre ei, doctorilor, deci acum vor toti din sanatate dublu, soferi, paznici, conatbile, etc.... nesimtire fara limite! dar nu spun nimic de valoarea muncii lor, de "competenta" , seriozitatea, calitatea ei.... greva impotriva spagii, a nesimtirii cu care trateaza pacientii, smad, nu fac ? Madam Kovesi, de vorbe suntem satui, stim toti care e amploarea spagii si a furtului din sanatate, CONCRET, ce ati facut ??? cate halate albe sunt condamnate definitiv ?

Nume
9 mai 2018
Avem nevoie de oameni ca voi

Avem nevoie de oameni ca doamna Kovesi si altii din DNA, in toate sistemele si pe toate planurile. Controale la sange si sanctiuni uriase pentru toti magarii din sistemul sanitar !! Avem nevoie de un milion de oameni precum Kovesi. Vreau sa vad ca exista in tara asta si oameni drepti care duc lupta grea impotriva coruptiei.

Pagina a fost generata in 1.1652 secunde