Legea Salarizării va fi modificată din nou, greva generală a fost anulată

219
Legea Salarizării va fi modificată din nou, greva generală a fost anulată - grevageneralasanatateanulata2838-1525815368.jpg

Articole recomandate

Legea salarizării unitare va fi modificată în urma negocierilor ce au avut loc miercuri la Palatul Victoria între oficiali guvernamentali și sindicate și managerii de spitale. La rândul lor, reprezentanții Sanitas au anunțat că renunță la greva generală programată pentru 11 mai.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți seară, după aproape douăsprezece ore de negocieri cu liderii Federației Sanitas, că s-a ajuns la concluzia că legea salarizării și regulamentul sporurilor au fost aplicate subiectiv de către spitale și că s-a decis modificarea legii salarizării, fără însă a fi modificată plafonarea sporurilor la 30%. La rândul lor, reprezentanții Sanitas au anunțat că renunță la greva generală programată pentru 11 mai.

Pentru prima dată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut că au existat salariile care au scăzut în urma politicilor guvernului. Aceasta a precizat că în sănătate au existat nu mai puțin de 7.000 de venituri care au scăzut.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a acuzat că astfel de scăderi salariale a avut loc datorită aplicării subiective a legii salarizării și a dat exemplu a două spitale din Arad și Focșani unde un număr mare de angajați au suferit pierderi de venituri.

"Regulamentul sporurilor au fost aplicate în mod subiectiv. Vă dau două exemple: Arad și Focșani. S-a decis modificarea legii salarizării. Nu modificăm procentul de 30%.", a spus Sorina Pintea, după întâlnirile cu sindicatele din sănătate, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6185 secunde