Liftingul facial nu opreşte procesul de îmbătrânire, ci oferă o înfăţişare mult întinerită

181
Liftingul facial nu opreşte procesul de îmbătrânire, ci oferă o înfăţişare mult întinerită - fondliftingfacial2-1630854224.jpg

Articole de la același autor

Cremele şi tratamentele costisitoare din comerţ nu îşi mai fac efectul? Ridurile sunt din ce în ce mai accentuate şi aspectul feţei vă nemulţumeşte tot mai mult? Inevitabil, trecerea timpului lasă urme pe chipul oricărei persoane.

Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, pielea feţei îşi pierde catifelarea, elasticitatea, fermitatea şi culoarea, căpătând un aspect neplăcut. Încet-încet, apar leziunile cutanate şi ridurile, care înăspresc trăsăturile feţei şi îmbătrânesc tenul, altădată tânăr. Una dintre cele mai eficiente metode de împrospătare şi întinerire a feţei este liftingul facial chirurgical. Intervenţia se poate realiza şi în combinaţie cu alte proceduri, cum ar fi liftingul sprâncenelor sau modelarea pleoapelor, cu scopul de a da o formă armonioasă feţei.

„Această procedură este folosită la îndepărtarea sau îmbunătăţirea oricărei linii profunde situate de la nas la colţurile bărbiei, ajutând tenul să capete un aspect mult mai sănătos. Intervenţia constă în aplicarea unei incizii care porneşte deasupra liniei de inserţie a părului la tâmple şi continuă spre scalpul inferior. Spre finalul intervenţiei vor fi plasate suturi pentru a întinde pielea şi se vor închide inciziile. Pot fi, de asemenea, utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Operaţia durează, în general, câteva ore. După intervenţie, faţa va fi bandajată, externarea fiind posibilă după numai câteva ore”, a declarat dr. Cristian Niţescu.

În perioada de recuperare este recomandat repausul, odihna şi evitarea efortului fizic excesiv. De asemenea, la indicaţiile medicului chirurg trebuie evitată expunerea la razele soarelui, consumul de alcool şi băile foarte fierbinţi. Majoritatea pacienţilor sunt total recuperaţi şi disponibili pentru reluarea activităţilor cotidiene după aproximativ două săptămâni.

Specialiştii recomandă liftingul facial acelor persoane care prezintă semne vizibile de îmbătrânire, cu vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani. Intervenţia se realizează o dată în viaţă sau se poate repeta la 10-15 ani, în funcţie de preferinţele fiecărei persoane în parte.

Înainte de toate, însă, consultarea medicului chirurg este esenţială. În timpul consultaţiei vă veţi putea exprima toate aşteptările şi temerile legate de această intervenţie, întrucât, sinceritatea într-o astfel de discuţie este cea mai bună cale de a obţine rezultatele dorite. După o evaluare completă, medicul chirurg va decide dacă liftingul facial este potrivit persoanei în cauză, care este metoda adecvată de intervenţie, care sunt beneficiile şi riscurile unei astfel de proceduri.

De reţinut este faptul că liftingul facial nu opreşte procesul de îmbătrânire, ci oferă o înfăţişare mult întinerită şi revigorată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7284 secunde