Gutuile favorizează digestia şi reduc aciditatea gastrică

324
Gutuile favorizează digestia şi reduc aciditatea gastrică - gutuile2-1630854259.jpg

Articole de la același autor

Fructe ale toamnei, gutuile sunt bogate în vitamina C fiind recomandate atât în caz de anemie, cât şi pentru fortificarea organismului. În plus, gutuile sunt folosite de mulţi oameni pentru afecţiunile tubului gastrointestinal şi ale ficatului, în caz de diaree sau pentru tratarea afecţiunilor respiratorii şi hipertensiunii arteriale. Nutriţioniştii recomandă celor care vor să slăbească să mănânce două-trei gutui zilnic, pentru că acestea au puţine calorii (63 de calorii/100 g), fiind extrem de bogate în fibre alimentare, care împiedică asimilarea grăsimilor.

Totodată, au proprietăţi diuretice şi depurative, stimulând eliminarea toxinelor. Tot pentru a scăpa de kilogramele în plus puteţi consuma şi suc din gutui proaspete. În plus, consumul frecvent de gutui reduce nivelul de colesterol rău, care pune sănătatea inimii în pericol. Potasiul pe care-l găsiţi în aceste fructe ajută la prevenirea bolilor de inimă, reuşind astfel să menţină o tensiune optimă.

Dacă sunteţi bolnavi de hepatită trebuie să introduceţi în alimentaţia dumneavoastră gutuia, pentru că are proprietăţi tonifiante şi emoliente şi ajută la regenerarea celulei hepatice. Ideal ar fi să faceţi o cură cât mai lungă cu aceste fructe, pe toată perioada când pot fi găsite în pieţe. Cura nu numai că îmbunătăţeşte activitatea hepatică, dar are şi efecte de stimulare a sistemului imunitar, binevenite înainte de instalarea iernii. În acelaşi timp, gutuia favorizează digestia şi reduce aciditatea gastrică. De asemenea, datorită proprietăţilor astringente şi a taninurilor pe care le conţine, o puteţi folosi în caz de urgenţă pentru tratarea diareii şi a enterocolitei, dar şi pentru a împiedica formarea gazelor intestinale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Ceaiuri pentru o digestie mai bună
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm gutui
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi pentru o digestie bună
Pagina a fost generata in 2.365 secunde