Herpesul se poate trata și cu ajutorul remediilor naturale

158
Herpesul se poate trata și cu ajutorul remediilor naturale - herpes-1630854323.jpg

Articole de la același autor

Herpesul este o problemă imprevizibilă şi extrem de deranjantă. Cu toate că nu prezintă un risc pentru sănătate, nimănui nu îi place să se confrunte cu aşa ceva. Din fericire, în ziua de azi există mai multe remedii naturale pentru herpes. Potrivit dr. Cristiana Florescu, herpesul de la nivelul buzelor este de fapt o bubiţă, care, cu timpul creşte, devine dureroasă şi capătă o culoare roşiatică.

Mai mult decât atât, după aproximativ o zi, în jurul acelei bubiţe vor apărea şi mai multe. În acest context, trebuie precizat că apariţia herpesurilor se datorează unui virus, numit herpex simplex. Acesta este contractat, cel mai des, în tinereţe, prin contact direct cu o persoană purtătoare. Din păcate, virusul rămâne în corp şi se manifestă sub acţiunea unor factori declanşatori, precum: lumina solară, febră, stres, oboseala, menstruaţia, scăderea imunităţii, alimentaţia nesănătoasă etc.

Pentru a scăpa de această problemă supărătoare, puteţi recurge la câteva tratamente naturale. De exemplu, tamponaţi zona cu gel de aloe vera de mai multe ori pe zi, aceasta calmând durerea, hidratează şi grăbeşte vindecarea fără a lăsa cicatrici. De asemenea, puteţi tampona zona bolnavă cu ulei de arbore de ceai de mai multe ori pe zi. Zdrobiţi o plantă de genţiană şi aplicaţi-o pe zona bolnavă. Aplicaţi-o de mai multe ori pe zi. Un alt remediu se obţine din tinctură de propolis, cu ajutorul unui tampon demachiant sau al unui beţişor de curăţat urechile. Nu în ultimul rând, se poate face o infuzie de ceai negru, care se bea, iar pliculeţul se aplică pe zona afectată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 11 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Cum scapi de herpes peste noapte
Luni, 26 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : De ce reapare herpesul
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum te molipsești de herpes
Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Herpesul, boală fără leac?
Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Pagina a fost generata in 0.3687 secunde