Medicul de gardă

Cum te molipsești de herpes

311
Cum te molipsești de herpes - medicherpes19fb-1392836521.jpg

Articole de la același autor

"Am o colegă care face herpes foarte des, se mai dă cu o alifie de la farmacie, dar la medic n-a fost niciodată. Este pentru prima dată când mă molipsesc de la ea. Habar n-am avut că e posibil așa ceva, mai ales că în atâția ani n-am avut nimic… Rugăminte către me-dic: herpesul se ia ori, pur și simplu, am și eu problema asta? Cu stimă, o abonată Cuget Liber". 
v v v
Dr. Kati Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a confirmat că herpesul este o infecție virală, și nu orice fel de infecție, ci una foarte contagioasă. Pentru informare, infecția este cauzată de un virus care se înmulțește, apoi se răspândește în sânge, producând acele răni pe buze, dar și în locuri ascunse, precum cerul gurii, pe limbă, gingii. 
De asemenea, medicul ne-a confirmat că majoritatea celor care fac herpes preferă să se trateze cu leacuri băbești sau cu ce le recomandă farmacistul contactat. 
Forme de contaminare. Virusul răspunzător de apariția herpesului intră în corp prin mici fisuri sau tăieturi în piele, adesea invizibile în momentul în care se intră în contact cu o persoană infectată. Așa stând lucrurile, până și o simplă atingere a unui bolnav poate duce la contaminare. Având în vedere că este o afecțiune care poate recidiva, medicul consideră că persoana în cauză are nevoie de sfaturile unui specialist, cu atât mai mult cu cât herpesul apare pe fondul unor probleme de sănătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Herpesul, boală fără leac?
Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Luni, 26 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : De ce reapare herpesul
Pagina a fost generata in 0.3996 secunde