Lipsa somnului poate îngrășa foarte mult copiii

117
Lipsa somnului poate îngrășa foarte mult copiii - lipsasomnului2-1621096476.jpg

Articole de la același autor

Nu vă gândiți că numai adulții se pot îngrășa. Și copiii pot acumula multe kilograme în plus și pot avea, de aici, probleme de sănătate. Nutriționiștii explică ce trebuie să faceți pentru a nu lăsa kilogramele să se adune în voie și vă dau câteva sfaturi despre cum să controlați factorii de risc care predispun la obezitate.

Înainte de toate, nerespectarea unui program de somn își poate face simțite consecințele și asupra siluetei. De aceea, indiferent dacă se află în perioada școlii sau sunt în vacanță, copiii trebuie să păstreze același program de somn pentru a nu deregla activitatea organismului.

De cele mai multe ori, în perioadele de vacanță, copiii nu merg la culcare înainte de miezul nopții, navighează pe internet și ajung să se trezească a doua zi pe la 11.00-12.00. Din păcate, părinții nu realizează că privarea de somn este un factor de risc, care poate duce la obezitate, afirmă dr. Nicolae Hâncu. Specialistul spune că cei mici trebuie învățați să mănânce cât mai multe fructe și legume crude, pentru că le oferă sațietate pentru perioade mai lungi. În plus, este necesar să eliminați prăjelile și gătiți la grătar, în aburi sau la cuptor. De asemenea, nu le dați alimente nocive precum mezeluri, brânză topită, crenvurști. (M.Ș.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5115 secunde