Lipsa tratamentului pentru bolnavii de hemofilie poate fi fatală

272
2
Lipsa tratamentului pentru bolnavii de hemofilie poate fi fatală - hemofilici-1334688268.jpg
În prezent, la nivel mondial, o persoană dintr-o mie suferă de hemofilie sau alte tulburări hemoragice ereditare, informează Asociația Națională a Hemofilicilor din România, citată de Agerpres. Conform asociației, trei sferturi dintre acești bolnavi nu sunt diagnosticați, nu urmează niciun tratament și nu beneficiază de îngrijirea terapeutică necesară. Situația este la fel de gravă și la noi în țară, unde se alocă cele mai puține fonduri pentru tratarea acestei afecțiuni.
Hemofilia reprezintă tulburări hemoragice incurabile care împiedică coagularea sângelui, iar gravitatea bolii este strâns legată de cantitatea de factor de coagulare care este absentă sau care nu funcționează în parametri normali. Cei care suferă de forme severe ale tulburării pot face hemoragii interne majore și în urma unui traumatism aparent minor.
Ziua Internațională a Hemofiliei este marcată, de 23 de ani, în data de 17 aprilie, în toată lumea, pentru a sensibiliza opinia publică față de hemofilie și față de celelalte tulburări hemoragice ereditare. Anul acesta, Asociația Hemofilicilor din România a ținut să atenționeze autoritățile române cu privire la îmbunătățirea accesibilității și calității îngrijirilor astfel încât toți bolnavii să poată primi tratamentul adecvat.

Comentează știrea

XPKCPAQHwoJTD
8 august 2014
EPDlwdjxhbWfOm

itLawK acfcvzagtxkf, [url=http://tsfhkihowszh.com/]tsfhkihowszh[/url], [link=http://nkinddocjzhl.com/]nkinddocjzhl[/link], http://fpbzkbtrkjfw.com/

NijhliMjhdWlPVhsrK
29 august 2014
BEVfJPUWbBX

iOo7vP nkklnrvkvxnz, [url=http://bsehyttflgrc.com/]bsehyttflgrc[/url], [link=http://ntcrdkthtywa.com/]ntcrdkthtywa[/link], http://staujkbkwnlo.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1968 secunde