Lista de medicamente compensate, gata în luna august

94
Lista de medicamente compensate, gata în luna august - accesullamediamente1364916844-1369997717.jpg

Articole de la același autor

În contextul în care tratamentele compensate sunt mană cerească pentru bolnavi, iar mulți dintre aceștia nu pot trăi fără ele, reprezentanții din sănătate se întrec în… declarații care mai de care mai confuze.




În timp ce președintele comisiei de sănătate, dr. Ion Luchian este de părere că noua listă de medicamente compensate și gratuite, programată a fi lansată de la 1 iulie, va fi totuși aplicată abia de la 1 ianuarie 2014, din cauza constrângerilor financiare, ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, susține că  noua listă de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 august 2013, specificând că nu știa nimic despre declarația anterioară a președintelui Comisiei de Sănătate din Senat.


Laurențiu Mihai, director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, a spus, făcând o extrapolare a datelor din 2008, când a avut loc ultima actualizare a listei, că valoarea costurilor suplimentare se va ridica la 490 de milioane lei pe an, din care 400 de milioane de lei suportați de CNAS.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5698 secunde