Lista medicamentelor compensate a fost actualizată

361
Lista medicamentelor compensate  a fost actualizată - listamedicamenteactualiyata-1349447203.jpg
Controversa medicamentelor compensate e pe cale să se soluționeze. 150 de tipuri de tratamente noi își vor găsi locul pe rafturile farmaciilor, după ce Ministerul Sănătății a propus actualizarea listei medicamentelor gratuite sau compensate. 


Pentru ca acest plan să devină realitate, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a discutat rectificarea bugetară la Ministerul Finanțelor, locul unde s-au și găsit soluții pentru finanțare. Bugetul alocat acestor medicamente va merge către spitale și programele de sănătate, care vor introduce medicamentele în uz de la începutul anului viitor.

"Aceste medicamente așteaptă, practic, din 2008 să fie introduse pe lista de gratuite sau compensate. Introducerea lor necesită o evaluare din punct de vedere profesional și transparent, pentru că trebuie să răspundă unor criterii de eficacitate, dar trebuie să ținem seama și de posibilitățile de finanțare. Cu siguranță, pacienții au dreptul să beneficieze de medicamente noi. Acest lucru se va întâmpla progresiv pentru că depinde de posibilitățile de finanțare", a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat, dr. Alexandru Rafila.

Acesta a mai precizat că, din 2013, sănătatea ar trebui să beneficieze

de 6% din PIB, ceea ce ar presupune o mărire de fonduri față de anul acesta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3443 secunde