LOX - enzima care ajută la răspândirea cancerului

903
Oamenii de știință spun că au identificat o enzimă care ajută la răspândirea cancerului în corp, informează BBC.
Metastaza cancerului, când începe să se împrăștie din zona de unde a apărut inițial, este responsabilă pentru 90% din morțile legate de boală.
Cercetătorii de la Institutul of Cancer Research au descoperit că o enzimă denumită LOX este crucială în producerea metastazei, potrivit revistei Cancer Cell. Ei speră că un medicament care va putea bloca enzima ar putea ține cancerul doar la nivel local.
Oamenii de știință au studiat cancerul de sân la șoareci, dar sunt încrezători că descoperirile lor se vor aplica și la oamenii cu alte tipuri de cancer.
LOX (Lysyl Oxidase) funcționează prin trimiterea unor semnale în alte părți ale corpului pentru a pregăti invazia cancerului. Fără acest proces de pregătire, noul mediu ar fi prea ostil pentru creșterea cancerului.
Dr. Janine Erler, liderul cercetătorilor, a descris descoperirea ca pe o piesă crucială care lipsea din lanțul cancerului, ce a fost căutată mult timp de oamenii de știință. "Dacă putem întrerupe abilitatea corpului de a pregăti noi locuri pentru împrăștierea cancerului, vom putea să prevenim efectiv metastaza. Metastaza este foarte greu de tratat iar noua descoperire aduce o adevărată speranță pentru realizarea unui medicament care va lupta cu împrăștierea cancerului", a subliniat Erler.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6165 secunde