Mai puțină sare în copilărie, un organism sănătos pentru tot restul vieții
Oamenii de știință americani au stabilit că un aport mic de sare în meniul adolescenților reduce riscul de hipertensiune și boli cardiovasculare la maturitate și mai ales în perioada bătrâneții, relatează romedic.ro.
Potrivit constatărilor, în medie, un adolescent american consumă în jur de nouă grame de sare pe zi. Dacă această doză ar fi redusă la șase grame, atunci probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială la o vârsta de 30-50 de ani ar scădea cu 63%.
Diminuând cantitatea de sare în alimentația zilnică, consideră savanții americani, adolescenții își vor proteja sănătatea mai târziu în viață. De asemenea, oamenii de știință atrag atenția că cea mai mare cantitate de sare provine din produsele mult îndrăgite de tineri: pizza, chipsuri, alune sărate.
Potrivit constatărilor, în medie, un adolescent american consumă în jur de nouă grame de sare pe zi. Dacă această doză ar fi redusă la șase grame, atunci probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială la o vârsta de 30-50 de ani ar scădea cu 63%.
Diminuând cantitatea de sare în alimentația zilnică, consideră savanții americani, adolescenții își vor proteja sănătatea mai târziu în viață. De asemenea, oamenii de știință atrag atenția că cea mai mare cantitate de sare provine din produsele mult îndrăgite de tineri: pizza, chipsuri, alune sărate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 19 Noiembrie 2010
Vineri, 19 Noiembrie 2010
Joi, 18 Noiembrie 2010
Joi, 18 Noiembrie 2010
Miercuri, 17 Noiembrie 2010